Ενδοκυβερνητική σύγκρουση για το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια να λαμβάνει θέση απέναντι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Πέτσα που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό.

Παραμένουν όμως τα ερωτήματα σχετικά με «περιορισμούς» σε όσους επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο που θα τους ανάγκαζαν να το πράξουν για να μην περιθωριοποιηθούν ή να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος.

Προκειμένου να περιορίσει την «ζημιά» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σχετικά με τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας τόνισε πώς «Το Συνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν έιναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα».

«Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αυτό όμως που θα έπρεπε να κάνει ο υπουργός, προκειμένου να μας πείσει για την πίστη του στο Σύνταγμα και στην ελευθερία είναι το να τονίσει πώς δεν θα υπάρξει κανενός είδους διαχωρισμός των πολιτών αναλόγως με το εάν έκαναν εμβόλιο ή όχι.

Ούτε στα ταξίδια τους, ούτε στην πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, ούτε πουθενά. Διότι κάθε τι άλλο θα παραβιάζει ξεκάθαρα το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Συντάγματος.

Ομως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σαφώς πιο κοντά στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, Σ,Πέτσας έχει τελείως διαφορετική εκτίμηση: «Η κατεύθυνση θα είναι να το κάνει όποιος θέλει (σ.σ.: το εμβόλιο). Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε».

Αν και είπε πως η κατεύθυνση είναι να το κάνει όποιος θέλει, άφησε φυσικά το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ανοικτό, μιλώντας για «κάτι πιο αυστηρό».

«Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ανοσία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και θα πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε», σημείωσε ακόμη ο Σ.Πέτσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!