Προς νέα παράταση της καραντίνας – Οι «ειδικοί» επιμένουν στα αποτυχημένα μέτρα απαγόρευσης – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Προς νέα παράταση της καραντίνας – Οι «ειδικοί» επιμένουν στα αποτυχημένα μέτρα απαγόρευσης – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Νέα παράταση του lockdown ετοιμάζει η κυβέρνηση συνεχίζοντας να επιμένει στα αποτυχημένα μέτρα απαγόρευσης που έχουν καταστρέψει την ελληνική οικονομία.

Παρεμβαίνοντας χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επιβράδυνε τα όποια σχέδια επί χάρτου για την επάνοδο στην κανονικότητα, προτάσσοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα αντί για τα ημερολόγια.

Ο Κ.Μητσοτάκης απέφυγε κάθε χρονική αναφορά επιστροφής στην καθημερινότητα, κάνοντας λόγο για «δύσκολες ημέρες» που επιβάλλουν «να είμαστε προσεκτικοί». «Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής» τόνισε ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης του lockdown, καθώς «πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα».

Σε κάθε περίπτωση, ο οριστικός οδικός χάρτης προς τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμος στα τέλη της εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό με νέο διάγγελμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όπως ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr δεν πρόκειται να ανοίξει η εστίαση στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα, αν δεν υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση προς τις 800.000 των ιδιοκτητών και εργαζομένων στον κλάδο ότι δεν θα ξανακλείσουν και ότι δεν θα εφαρμόσει την τακτική του «ακορντεόν» που συστήνουν οι ειδικοί, οι οποίοι έτσι ή αλλιώς, εκτός από το να τσακώνονται με τον ΕΟΔΥ για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με την πανδημία, έχουν αποτύχει στον περιορισμό της

Αυτό αποκαλύπτουν μιλώντας στην εκπομπή PRONEWS στην τηλεόραση του Alert οι επιχειρηματίες της εστίασης στην σημερινή εκπομπή στις 21.00 το βράδυ.

Επιχειρηματίες της εστίασης και άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι «Δεν είναι δυνατόν να ανοίξει η εστίαση για δύο εβδομάδες μόνο, ούτε με τους όρους που θέλει η κυβέρνηση».

Πάντως οι «ειδικοί» πιέζουν την κυβέρνηση να μην ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου και να συνεχιστεί επ’αόριστον αυτή η τρέλα.

Υπό αυτό το πρίσμα, «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» δήλωσε χθες η Ματίνα Παγώνη, Αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, καθώς τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, όσο και των νοσηλευόμενων παραμένει υψηλός, οδηγώντας σε νέα αύξηση των διασωληνώσεων τις επόμενες 10 ημέρες.

Η ίδια τάχθηκε αναφανδόν κατά του ανοίγματος των σχολείων πριν τον Γενάρη, εκτιμώντας ως ασφαλές όριο επανόδου στην κανονικότητα τα 500 κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Ως «παρακινδυνευμένο» να ανοίξει οτιδήποτε πριν τις 7 Δεκέμβρη εκτίμησε και ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «το να ανοίξουν τα σχολεία έχει και καλά και κακά, αλλά όσο περνούν οι ημέρες ίσως δεν έχει και νόημα η συζήτηση», δηλαδή μπροστά στο ενδεχόμενο να ανοίξουν για λιγότερες από 10 ημέρες στο διάστημα από 14-23 Δεκεμβρίου. Ο κ. Βατόπουλος απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα αναφορικά με την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, τονίζοντας πως «δεν μπορώ να πω ναι ή όχι, υπάρχει μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας».

Σε ότι αφορά την εστίαση χθες ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Λοιμωξιολόγων σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό είπε, «θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο παραμονής στο εστιατόριο κατόπιν ραντεβού» επικαλούμενος το ευρωπαϊκό παράδειγμα.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο ίδιος απάντησε πως αναμένονται και κάποια άλλα στοιχεία που αφορούν την κινητικότητα που γίνεται πέριξ των δημοτικών σχολείων, καταλήγοντας πως «αν δούμε ότι είναι ικανοποιητικά θα ξεκινήσουν όσον τον δυνατόν συντομότερα».

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημά του να μην ανοίξουν τα σχολεία και η οικονομία στη Θεεσαλονίκη, επανέφερε χθες, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το οποίο είχε εισηγηθεί και στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του το περασμένο Σάββατο. «Στην παρούσα συγκυρία δεν είναι ρεαλιστική οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown στη Θεσσαλονίκη. Αν ανοίξουμε πρόωρα και επιπόλαια την αγορά, θα έχουμε σύντομα τα ίδια άσχημα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.