ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χ.Θεοχάρης: «Θα μπορούν να ταξιδεύουν και αυτοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο»

Χ.Θεοχάρης: «Θα μπορούν να ταξιδεύουν και αυτοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο»

Για τον τουρισμό στη χώρα μας μετά την πανδημία μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Για την ώρα, όπως είπε, χειμερινός τουρισμός δεν υπάρχει καθώς βρισκόμαστε σε lockdown όπως και η πλειοψηφία των υπόλοιπων χωρών που είτε βγαίνει από το δεύτερο κύμα περιορισμών και μπαίνει στο τρίτο, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο είτε προετοιμάζεται ή ήδη είναι αντιμέτωπο με ένα σφοδρό κύμα. Όπως παρατηρεί ο υπουργός, αυτή τη στιγμή όλες οι χώρες βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν σκέφτεται κανένας να προγραμματίσει τις διακοπές του. Προσθέτει δε, ότι μέσα στην πανδημία άλλαξε η συμπεριφορά των τουριστών.

Παράλληλα, όπως είπε ο ακριβός τουρισμός το ’20 κινήθηκε περισσότερο. Καθώς υπήρχε η δυνατότητα να κάνει τεστ, ο κόσμος αναζητούσε πιο ασφαλείς εμπειρίες, βίλες μακριά από μεγάλα συγκροτήματα. Ενώ, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι την ίδια χρονιά παρατηρήθηκε και επέκταση της καλοκαιρινής σεζόν αφού «κάποιοι φοβήθηκαν και έκλεισαν πιο αργά τις διακοπές τους».

Για το ’21 «οι στόχοι είναι θεωρητικοί, διότι το τοπίο δεν έχει ξεκαθαριστεί», σχολίασε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι φέτος θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Διότι, όπως εξήγησε, η προσφορά θα αυξηθεί ενώ η ζήτηση δεν θα είναι μεγάλη. «Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι ότι θα πέσουν οι τιμές και οι επιλογές θα είναι μεγαλύτερες». Υπογράμμισε παράλληλα, πως είναι απαραίτητο η κάθε χώρα, αλλά και επιχείρηση, να κάνει φέτος μια έντονη καμπάνια για να προσελκύσει κόσμο. «Το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει ένας ξενοδόχος είναι προσφορές».

Μιλώντας για το εμβόλιο και πως θα επηρεάζει τον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται ακόμη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, ξεκαθάρισε, πως «δεν μιλάμε για απαγορεύσεις για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο». Η Ευρώπη, όπως είπε, συζητάει για τους τρόπους με τους οποίους θα αναγνωρίζεται αυτός που έχει κάνει εμβόλιο. «Μόλις καταλήξει αυτή η συζήτηση σε Ε.Ε. και στα κράτη μέλη, αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα».

Απάντησε παράλληλα, στην κριτική που του ασκείται για το άνοιγμα του τουρισμού και πως συνδέεται με το δεύτερο κύμα που αντιμετωπίζει η χώρα. Όπως είπε, δεν συνδέεται διαφορετικά, θα είχαν επιβεβαιωθεί οι φόβοι των ειδικών που έκαναν λόγο για δεύτερο κύμα τον Αύγουστο. Εξήγησε παράλληλα, ότι υπήρχαν και άλλοι φόβοι όπως η μη τήρηση των μέτρων από επαγγελματίες, που θα έδινε κακή εικόνα στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Θεοχάρης παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ενώ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο Κόνσολα, που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Τουρισμό. Με μεγάλη χαρά παράλληλα, υποδέχεται τη Σοφία Ζαχαράκη, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό στέλεχος της κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.