ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ.Μιχαηλίδου: «Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί & σχολεία σε περιοχές με σκληρό lockdown» (βίντεο)

Δ.Μιχαηλίδου: «Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί & σχολεία σε περιοχές με σκληρό lockdown» (βίντεο)

Η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε για τους εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία σε περιοχές που βρίσκονται σε σκληρό lockdown.

Σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι των μονάδων είναι στις κατά προτεραιότητες ομάδες εμβολιασμού. Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις δομές αυτές και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα.

Συνολικά 30.000 άτομα θα εμβολιαστούν στην πρώτη αυτή ομάδα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, το 50% των δομών όλης της χώρας βρίσκεται στην Αθήνα και γι’ αυτό οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την πρωτεύουσα.

Ο λόγος που υπάρχει κάποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, είναι διότι είναι οι πρώτες μέρες και όπως είπε: «η πρώτη βδομάδα δείχνει αν ο προγραμματισμός είναι λειτουργικός και σωστός».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς υποστήριξε πως με προσοχή και προσήλωση στα μέτρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα προνήπια θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Παράλληλα θα γίνονται και rapid test.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και οι οποίες βρίσκονται σε σκληρό Lockdown, όπως η δυτική Αττική και η βόρεια Ελλάδα, καμία τέτοια δομή δε θα λειτουργήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.