Θ.Σκυλακάκης για παράταση στον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής: «Θα το εξετάσουμε κατά περίσταση»

Θ.Σκυλακάκης για παράταση στον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής: «Θα το εξετάσουμε κατά περίσταση»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, υπογράμμισε πως «επειδή η συντριπτική πλειοψηφία έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα η καταρχήν διάθεσή μας δεν είναι να δώσουμε γενικευμένη παράταση. Θα εξετάσουμε κατά περίσταση, όπου υπάρχει αντικειμενική δυσκολία».

«Μπορεί να υπάρχει θέμα σε περιοχές όπου εφαρμόστηκαν σκληρά lockdown. Θα δούμε τι θα μας καταθέσουν οι λογιστές και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, αναφορικά με τη διορία που έχει δοθεί από το υπουργείο για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Σε σχέση με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τον τζίρο και σε αυτές που μπορούν να το έχουν, η διαφορά είναι συντριπτική. Ο συντριπτικός αριθμός αυτών γνωρίζει τον τζίρο του», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Στην εκπομπή μίλησε και ο φοροτεχνικός, Παναγιώτης Παντελής, ο οποίος επισήμανε το πρόβλημα: «Οι πρώτες 4 Επιστρεπτέες πήγαν μία χαρά και έχουν δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις. Γιατί είναι ρευστότητα άμεση που μπαίνει στα ταμεία τους. Εκείνο που δεν έχει καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας.

Εμείς θα πρέπει να πάρουμε τα στοιχεία από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο και αυτά το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να τα στείλουμε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Με αυτό τον τρόπο υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες μένουν εκτός.

​Παράδειγμα η διαμεσολάβηση, ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες κλπ. Αυτοί για να δηλώσουν έσοδα πρέπει να πάρουν τις εκκαθαρίσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα πρέπει όλοι αυτοί να ελέγξουν τους τζίρους που έχουν οι πελάτες τους και να τους κάνουν την έκπτωση στα τέλη του χρόνου. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε έξι ημέρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.