Α.Γεωργιάδης: «Θα ανοίξουμε την εστίαση όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει – Θα τα πούμε σε έναν μήνα»

Α.Γεωργιάδης: «Θα ανοίξουμε την εστίαση όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει – Θα τα πούμε σε έναν μήνα»

Μία αόριστη απάντηση για το πότε θα ανοίξει η εστίαση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο Γεωργιάδης είπε «θα το συζητήσουμε όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει, και η επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης θα έρθει και η ώρα της εστίασης».

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού και φαινόμενα συγχρωτισμού, κατά παράβαση των μέτρων προστασίας «με λύπη» θα «κλείσουν όλα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «θα δράσω αστραπιαία», ενώ τόνισε πως κυβέρνηση έψαχνε ένα modus viventi με την Επιτροπή των ειδικών για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, όλα θα πάνε καλά» σημείωσε, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση: «αν έχει συνωστισμό σε ένα δρόμο για ένα κατάστημα, να πας από άλλο».

https://www.vimeo.com/500876670

Παράλληλα, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, λέγοντας πως: «είναι δύσκολο, ο κόσμος κουράστηκε, θα είναι δύσκολες οι πρώτες μέρες».

Την ίδια στιγμή, αποκάλυψε πως εξετάζεται το σενάριο για αύξηση των προστίμων κατά 50% αν υπάρξουν μαζικές παραβάσεις, όμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έβαλε «στον πάγο» για μερικές ημέρες ακόμη.

Αναφερόμενος στην εστίαση, επεσήμανε πως το άνοιγμά της μετατοπίζεται χρονικά καθώς η χώρα πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ήδη ένα μεγάλο στοίχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτήρισε δε υπερβολική την προσδοκία για άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων σε δύο εβδομάδες, καταλήγοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση θα πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον έναν μήνα μετά από τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.