ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων

Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων

Επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των ηνίων του υπουργείου από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην πληγή των εκκρεμών συντάξεων που υπερβαίνουν πλέον τις 300.000.

Στο επίκεντρο των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι επίσης η στήριξη της απασχόλησης στην μετά Covid – 19 εποχή προκειμένου να μην εκτοξευτεί η ανεργία καθώς τους επόμενους μήνες θα απομακρύνεται σταδιακά η ασπίδα προστασίας που πρόσφεραν οι αναστολές συμβάσεων και τα άλλα μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων. Η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα θα στηριχθεί εν πολλοίς πολιτική στα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και ειδικά στις δράσεις κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων.

Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων , σε πρώτη φάση και ειδικότερα τον επόμενο μήνα θα προωθηθεί το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο κ. Χατζηδάκης έχει ήδη δηλώσει ότι θα βάλει τις δικές του «πινελιές» στο σχέδιο νόμου που προβλέπει αλλαγές στην αγορά εργασίας με βασικότερες τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συμψηφισμούς υπερωριών και ελαστικότερα ωράρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δεύτερη φάση την άνοιξη θα ακολουθήσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση την οποία έχει επωμιστεί ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου και προβλέπει τη δημιουργία του νέου επικουρικού ταμείου με κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά. Στο νέο σύστημα θα εντάσσονται υποχρεωτικά οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 1/1/2022, ενώ εθελοντικά θα μπορούν να εντάσσονται οι σημερινοί ασφαλισμένοι έως 35 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.