ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θ.Σκυλακάκης: «Δεν μπορούμε να δίνουμε αυξήσεις στο Δημόσιο όταν υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 534 ευρώ»

Θ.Σκυλακάκης: «Δεν μπορούμε να δίνουμε αυξήσεις στο Δημόσιο όταν υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 534 ευρώ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη δοθεί καμία αύξηση στο Δημόσιο μέχρι να λήξει η πανδημία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, υπογράμμισε ότι δεν πλήττει ομοιόμορφα αυτή η κρίση και τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. «Πρέπει οι πόροι που διαθέτουμε, να πάνε σε αυτούς που πλήττονται: Να σας το πω πολύ απλά. Όταν έχουμε κάποιους εργαζόμενους που επί μήνες πρέπει να ζήσουν με τα 534 ευρώ δεν μπορούμε να δίνουμε αυξήσεις στο Δημόσιο από τη μπρος ή από την πίσω πόρτα» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, στήριξε τους εργαζόμενους στην ΕΛΣ, που διεκδικούν από την κυβέρνηση “τα συμφωνηθέντα”. Επίσης, επισήμανε ότι από την προηγούμενη κρίση κυριαρχεί η ίδια λογική, «ότι δηλαδή θα πρέπει να περικοπούν μισθοί, συντάξεις, να ανατραπούν εργασιακά δικαιώματα, να καταργηθούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στον δημόσιο τομέα, να κυριαρχεί μία εργασιακή ζούγκλα και να έχουμε μισθούς των 200 ευρώ». Εκτίμησε επίσης ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει με την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, με όλα αυτά που ήδη εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με αυτά που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει για την κατάργηση του οκταώρου, για την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

Στην ανταπάντησή του, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιονομική διαχείριση, επειδή έχουμε ένα τεράστιο έλλειμμα που υπέστημεν το 2020 λόγω της πανδημίας και ένα πολύ σοβαρό έλλειμμα που θα έχουμε το 2021. Προσέθεσε ότι η δημοσιονομική ελευθερία που υπάρχει είναι για δαπάνες Covid, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «με θρησκευτική ευλάβεια, δεν κάναμε, δεν έχουμε κάνει και δεν έχουμε την πρόθεση να κάνουμε οποιαδήποτε περικοπή σε μισθούς και συντάξεις».’

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.