Θ.Λιβάνιος: «Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει – Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία»

Θ.Λιβάνιος: «Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει – Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία»

«Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει» σημειώνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος.

Σε συνέντευξή του ο Θοδωρής Λιβάνιος σημειώνει ότι «οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή για το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης μένουν κενό γράμμα αν δεν βελτιώνουν την καθημερινή ζωή του πολίτη».

Λιβάνιος για εμβολιασμούς

Ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι θα πιάσουμε το στόχο εμβολιασμού του 60%-70% του πληθυσμού, ο κ. Λιβάνιος αφού επισημαίνει ότι «οι διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σίγουρα πιο αργές από όσο θα θέλαμε» υπογραμμίζει: «Δεν είναι δίκαιο μόνο να γκρινιάζουμε για την Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε, από τη μία πλευρά, ότι με τις παραγγελίες της υπερκαλύπτει τις εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού και παράλληλα με την αναλογική κατανομή των εμβολίων επιβεβαιώνει την κοινοτική αλληλεγγύη και την ισότητα».

Ο κ. Λιβάνιος μιλώντας για τα περιθώρια ανάκαμψης για το 2021 υποστηρίζει, στη συνέντευξή του: «Όλα τα στοιχεία, πριν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση, συνηγορούσαν ότι η ελληνική οικονομία θα είχε πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας, αλλά και το σχέδιο που η κυβέρνηση έχει εκπονήσει για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, μας κάνουν αισιόδοξους ότι αυτές οι καλές εκτιμήσεις απλώς μετατέθηκαν για λίγο αργότερα, λόγω της πανδημίας».



Λιβάνιος για πρόωρες εκλογές

Παράλληλα δηλώνει, απαντώντας στη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία» και σημειώνει: «Η κυβέρνηση, μέσα στην ευρύτερη αβεβαιότητα που προκαλεί η κρίση, έχει καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη κάθε πολίτη σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε κράτος. Είτε είναι κεντρώος, είτε δεξιός, είτε αριστερός. Από την αλματώδη πρόοδο στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μέχρι τον τριπλασιασμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και από την επιτυχία των ραντεβού για το εμβόλιο μέχρι την άμεση αποκατάσταση έκτακτων προβλημάτων σε όλη τη χώρα, ο πολίτης νιώθει ότι το κράτος που εκείνος πληρώνει, μπορεί να του ανταποδώσει εκείνα που οφείλει. Έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφερόμενος στη κυβέρνηση ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ εξελέγη πριν από 18 μήνες με κυρίαρχο αίτημα να φτιάξει την Ελλάδα μετά την κρίση. Οι εξελίξεις με την πανδημία, την επιθετικότητα της Τουρκίας και το μεταναστευτικό ήταν καταιγιστικές και έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει στα πολύ δύσκολα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.