Σκάνδαλο Δ.Λιγνάδη: Ανοίγουν και άλλα στόματα – Τρεις ακόμα ηθοποιοί στο μικροσκόπιο

Σκάνδαλο Δ.Λιγνάδη: Ανοίγουν και άλλα στόματα – Τρεις ακόμα ηθοποιοί στο μικροσκόπιο

Τρεις ακόμα ηθοποιοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά την υπόθεση παιδεραστίας του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ανοίγουν στόματα και έρχονται νέες καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων μετά το ένταλμα σύλληψης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ο Δημήτρη Λιγνάδης παραμένει για τέταρτη ημέρα στα κρατητήρια στον 70 όροφο της ΓΑΔΑ, την ίδια ώρα που τουλάχιστον άλλο ένα πρόσωπο μπαίνει στο κάδρο των νέων αποκαλύψεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης για ηθοποιό, ο οποίος καταγγέλλεται από φερόμενο ως θύμα για βιασμό. Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, θεσμικά ακόμη δεν έχει κάποια ενημέρωση για την ουσία της καταγγελίας σε βάρος του εντολέα του. Η πλευρά του 37χρονου ηθοποιού αναμένει στο πλαίσιο της διαδικασίας να κληθεί, να λάβει γνώση και στη συνέχεια να τοποθετηθεί.

Στο ερώτημα αν ο 37χρονος ηθοποιός που παίζει αυτή τη στιγμή σε τηλεοπτική σειρά βρίσκεται μόνιμα στην Κύπρο, ο συνήγορος υπεράσπισής του είναι κατηγορηματικός: «Δεν ισχύει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο. Είναι κάτι που το διαψεύδω κατηγορηματικά. Μάλιστα, πριν από λίγο ήταν στο γραφείο και μιλούσαμε για την υπόθεση». Από την πλευρά του 37χρονου ηθοποιού δεν θα γίνει καμία δήλωση για την υπόθεση μέχρι να ενημερωθεί ο συνήγορός του και ο μηνυόμενος για την υπόθεση. «Το μόνο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει διαταχθεί προανακριτική εξέταση και απλά περιμένω να κληθούμε για την υπόθεση».

Έρευνα και για άλλους ηθοποιούς

Η εισαγγελία ασχολείται και με άλλες υποθέσεις για ηθοποιούς, έπειτα από καταγγελίες για απόπειρες βιασμού. Χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στην εισαγγελία βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ έχει κληθεί για κατάθεση ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ που θα προσκομίσει καταγγελίες που έχουν φθάσει στο πειθαρχικό του σωματείου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, καλείται να καταθέσει στις εισαγγελικές Αρχές. Ο κ. Τσαρούχας είναι ο επικεφαλής του επταμελούς Συμβουλίου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα με βάση καταγγελίες κατά μελών του Σωματείου Ηθοποιών.

Ειδικότερα, η εισαγγελία ασχολείται με τρεις ακόμα ηθοποιούς, οι δύο εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα γνωστοί και δημοφιλείς, με τις έρευνες να εστιάζουν σε καταγγελίες για προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και περιπτώσεις απόπειρας βιασμού ξεπερνώντας το επίπεδο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Ο τρίτος ηθοποιός, που παίζει σε γνωστά σίριαλ και ελέγχεται για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, έχει καταγγελθεί από έναν ενήλικο άνδρα για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο καταγγέλλων αναφέρει πως στα όσα δημοσιοποίησε ο Νίκος Σ. για τον βιασμό του, αναγνώρισε στο άλλο πρόσωπο που υπήρχε στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη τον δικό του θύτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.