Δικηγόρος Δ.Λιγνάδη: «Η υπόθεση αποτελεί μία χοντροκομμένη κατασκευή με στοιχεία κόντρα στην κοινή λογική»

Δικηγόρος Δ.Λιγνάδη: «Η υπόθεση αποτελεί μία χοντροκομμένη κατασκευή με στοιχεία κόντρα στην κοινή λογική»

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, ενώ έκανε λόγο για θολά στοιχεία.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως όλη η προδικασία σε βάρος του εντολέα του πάσχει από απόλυτη ακυρότητα καθώς ο κ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή με σκοπό να κάνουμε τα εξής: Το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις των φερομένων ως παθόντων», είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι σύμφωνα με ρητές δικονομικές διατάξεις προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών, των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις.

Όπως εξήγησε υπάρχει μία εξαίρεση, που είναι ότι μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό που δίνουν οι παθόντες και να ασκήσει ποινική δίωξη αν έχουμε πράξεις που είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να προασπίσει το συμφέρον του. Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανένα λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί η οποία είναι κατοικία του 15 χρόνια, εξεδόθη ένα ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Το ένα είναι πράξεις εν τω πράττεσθαι, να είναι οι πράξεις επίκαιρες δηλαδή, και να είναι ύποπτος φυγής. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Στην πραγματικότητα είναι μια πολύ μικρή δικογραφία δέκα φύλλων με μηνύσεις των μηνυτών και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας.

Όπως είπε, «ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι το 2010 είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μια μέρα ενώ είχαν κανονικές σεξουαλικές επαφές στο σπίτι του στο Μεταξουργείο για λόγους που δεν διευκρινίζει ο κ. Λιγνάδης τον εξανάγκασε σε πεολειχία ενώ αυτός δεν ήθελε».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο δεύτερος μηνυτής έχει γεννηθεί το 1993 και την περίοδο που καταγγέλλει την πράξη είναι 17-18 ετών. «Καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι στην Επίδαυρο, στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου που δεν περιέγραψε ποιο είναι ούτε κατονόμασε, ο κ. Λιγνάδης τον κίνησε και τον εξανάγκασε να του κάνει πρωκτολειχία», περιέγραψε ο κ. Κούγιας.

Όσον αφορά στην πράξη που καταγγέλλεται για τον Αύγουστο 2010 ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι ο εντολέας του από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, προτείνει να εξεταστούν αύριο πριν την απολογία του συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και άλλοι που επιβεβαιώνουν τον καλλιτέχνη.

«Με τη δεύτερη καταγγελία, που αφορά το 2010, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας. Ο συνήγορος τόνισε ότι ο εντολέας του δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, ωστόσο αρνείται την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία» αναφερόμενος και σε ηθικούς αυτουργούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, όλη η υπόθεση αποτελεί «μία χοντροκομμένη κατασκευή» με στοιχεία «θολά και κόντρα στην κοινή λογική» για την οποία εφαρμόστηκε μία «ταχύτατη διαδικασία κατά ευθεία παράβαση της νομιμότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.