Γ.Γεραπετρίτης για Λ.Μενδώνη: «Ζήτησε από τον Δ.Λιγνάδη να παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή»

Γ.Γεραπετρίτης για Λ.Μενδώνη: «Ζήτησε από τον Δ.Λιγνάδη να παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή»

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Λίνα Μενδώνη επικοινώνησε με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συνέντευξη του Νίκου Σ. στις 6 Φεβρουαρίου και του ζήτησε να παραιτηθεί.

​Υπό αυτό το πρίσμα δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, είναι αστείο να λέγεται ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης ή καθυστερημένης αντίδρασης από την υπουργό Πολιτισμού στο συγκεκριμένο θέμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ούτε κατ’ όψη τον κ. Λιγνάδη, τονίζοντας ότι «και η εχθροπάθεια έχει όρια».

​Διευκρίνισε πως ήταν επιλογή της Λίνας Μενδώνη η τοποθέτησή του στο Εθνικό Θέατρο. Σημείωσε πάντως ότι κατά τον χρόνο της τοποθέτησης ουδείς αντέλεξε, τουναντίον όλοι υπερθεμάτισαν.

«Όσοι δεν βρισκόμαστε πολύ κοντά στο χώρο είναι ολοφάνερο ότι θα τον αντιμετωπίζαμε ως ένα καλό καλλιτέχνη… Θυμώνω όταν ακούω ανθρώπους του χώρου να λένε ότι ήταν γνωστά και με κάθε σεβασμό να πω ότι αν ήταν γνωστά πρέπει οι ίδιοι να αισθάνονται ενοχές, δεν είναι φαινόμενο μικρής παραβατικότητας, όπως φαίνεται, αλλά πολύ σημαντικά αδικήματα… αν συνέτρεχαν και τα γνώριζαν πρέπει να σταθούν απέναντι στις ευθύνες τους» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τον κ. Πολάκη ή διάφορα δημοσιεύματα.

​«Συνεχίζονται οι δηλώσεις και σήμερα υπάρχουν αναρτήσεις που ταυτίζουν τον πρωθυπουργό τον ίδιο με ζητήματα που έχουν να κάνουμε παιδεραστία, με εκμετάλλευση ανηλίκων, πρόκειται για διολίσθηση πρωτόγνωρη στη μεταπολίτευσης, δεν αναφέρω απλώς πρόσωπα, αλλά και επικοινωνιακούς βραχίονες… Δεν άκουσα καμία αποκήρυξη δημοσιευμάτων, όπως του Βαξεβάνη, αντιθέτως τα αγκάλιασε η αξιωματική αντιπολίτευση όλα αυτά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.