ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Μητσοτάκης: Κεντρική πρόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 Μαρτίου

Κ.Μητσοτάκης: Κεντρική πρόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 Μαρτίου

Αντίθετες απόψεις φαίνεται να υπάρχουν στην κυβέρνηση, καθώς από την μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 Μαρτίου, ενώ οι ειδικοί προτείνουν παράταση του lockdown.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και των αριθμό των κρουσμάτων. Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το πράσινο φως και από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με μέτρα. Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away ή με ραντεβού και click in shop. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει το τι θα ισχύσει για τα σχολεία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν συνδυάζεται και με την επιστροφή των μαθητών της τάξης. Είναι κάτι που θα εξεταστεί ξεχωριστά και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Υπενθυμίζεται πάντως ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές του δημοτικού και της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα θρανία. Το πότε, όμως, παραμένει ακόμα γρίφος.

Sms στο 13032 για τα ψώνια, όταν ξανανοίξει η αγορά

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με το άνοιγμα των καταστημάτων θα έρθει και ένας νέος πενταψήφιος αριθμό, 13032, στον οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους και τα ψώνια τους στα μαγαζιά.
Η κίνηση αυτή γίνεται για την διευκόλυνση του κλάδου, που ωστόσο περιμένει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για το πότε θα μπορέσουν να ανεβάσουν ξανά τα ρολά.

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Οι έξι γνωστοί κωδικοί για SMS που ισχύουν έως σήμερα θα παραμείνουν και δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουσιαστικά, ο νέος 5ψήφιος αριθμός για SMS θα λειτουργεί σαν χρονόμετρο για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα έχουν στην διάθεσή τους συνολικά 3 ώρες για να κάνουν τις αγορές τους.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-ston-proino-kafe-prothesi-mas-na-anoixei-lianemporio-stis-8-martioy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.