ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο Eisenhower ήταν όλοι τους εκεί – Άραγε θα τιμήσουν και την ρωσική φρεγάτα στον Πειραιά;

Στο Eisenhower ήταν όλοι τους εκεί – Άραγε θα τιμήσουν και την ρωσική φρεγάτα στον Πειραιά;

Το αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, USS Dwight D. Eisenhower, που είναι ελλιμενισμένο στη ναυτική βάση της Σούδας, επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μίλησαν για “μήνυμα” κατά της Τουρκίας.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του ανέφερε:

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι, σήμερα, στη Σούδα επισκεπτόμενος το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower. H στρατιωτική συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδος βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Η βάση της Σούδας είναι η μόνη η οποία μπορεί να φιλοξενήσει Αμερικανικά πλοία αυτού του μεγέθους καθώς η χώρα μας ενισχύει και επενδύει στην αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών της, η στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Αυτή την εβδομάδα καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεσμοί οι οποίοι δεν είναι μόνο κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί. Ενθυμούμαστε ότι ο Αδαμάντιος Κοραής αλληλογραφούσε πολύ συχνά με τον Thomas Jefferson.

Και δεν ξεχνάμε, βέβαια, ότι στην 22η στροφή του Ύμνου στην Ελευθερία υπάρχει αναφορά του Διονύσιου Σολωμού στη «Γη του Βάσιγκτον». Οι δεσμοί, λοιπόν, που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερο ισχυροί παρά ποτέ και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και τον Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden, για το πολύ θερμό μήνυμα με το οποίο ο ίδιος χαιρέτησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, τον Αντιναύαρχο Burke, τον Υποναύαρχο Robertson και τον καπετάνιο Campagna. Από ελληνικής πλευράς στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Την ίδια στιγμή και τιμώντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης το λιμάνι του Πειραιά επισκέπτεται, από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου, η επιβλητική ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» ενημερώνει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η επίσκεψη της ρωσικής φρεγάτας στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Η φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ολόκληρο το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V διευκρινίζει η ρωσική πρεσβεία.

Η υπερσύγχρονη φρεγάτα ανήκει στην ομάδα των πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Είναι φρεγάτα κατηγορίας Ναύαρχου Γκορσκόφ του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και το δεύτερο πολεμικό πλοίο της κλάσης αυτής.

Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων cruise Kalibr. Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Vladimir Kasatonov.

Το ερώτημα είναι αν θα πάει κάποιος απ΄ όλους αυτούς και στο ρωσικό πολεμικό πλοίο γιατί τα μηνύματα μπορούν να τα μεταφέρουν και άλλες πλευρές…


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.