ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Βήχας σε Α.Γεωργιάδη: «Θυμάστε τη λίστα ασθενών που σας στείλαμε για να χειρουργηθούν άμεσα;»

Γ.Βήχας σε Α.Γεωργιάδη: «Θυμάστε τη λίστα ασθενών που σας στείλαμε για να χειρουργηθούν άμεσα;»

Ο καρδιολόγος και συντονιστής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Γιώργος Βήχας, δημοσιεύει μία ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη, γεμάτη με υποθέσεις από την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας και τη στάση που κρατούσε μπροστά στην αγωνία ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις και φαρμακευτική περίθαλψη.

«Θυμόσαστε που δίνατε το τηλέφωνο μου, ήσασταν υπουργός υγείας, σε ανασφάλιστους ασθενείς προκειμένου να βρουν φάρμακα ή γιατρό;» ρωτάει ο καρδιολόγος, ενώ αναφέρεται και σε περίπτωση ανασφάλιστου νεαρού καρκινοπαθή, για τον οποίον έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας και έλαβε απάντηση ότι «δεν μπορούμε να βοηθήσουμε» τρεις μήνες μετά.

«Μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας με μεγάλο πόνο στο πόδι μου, την Πέμπτη έπαθα μια σοβαρή κρίση με αίσθηση μυϊκής αδυναμίας. Οι γιατροί εισηγήθηκαν εσπευσμένη χειρουργική επέμβαση άνευ αναβολής. Χειρουργήθηκα στο ΚΑΤ με απόλυτη επιτυχία» έγραψε το βράδυ του Σαββάτου στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ακόμα λακωνικό «Ευχαριστώ το προσωπικό του όλα πήγαν καλά».

Αναφορικά με την επέμβαση που έκανε ο υπουργός, από τα όσα αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του τα οποία και αναπαράγουν αυτολεξεί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον ενδεχόμενο έκτακτο χαρακτήρα του χειρουργείου του. Πληροφορίες που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένης της δραματικής περιστολής χειρουργείων που λαμβάνει χώρα στα δημόσια νοσοκομεία όπως το ΚΑΤ εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, αιτία για τεράστια αναμονή σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν ανάγκη χιλιάδες πολίτες.

Απαντώντας στις οργισμένες αντιδράσεις για την εγχείρησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε απορημένος και απέδωσε μάλιστα τα σχόλια στην «ανωνυμία του Διαδικτύου» που «αφήνει ανεξέλεγκτο το Μίσος και το Ψέμα». Σημειώνεται πάντως ότι τα σχόλια που επικαλείται ο Γεωργιάδης είναι επώνυμα.

«Ειδικά εδώ στο Facebook κυριάρχησαν τα άλλα…μίσος, κατάρες, ψεύδη. Ότι δήθεν κάποιου άλλου πήρα την σειρά κλπ. Εδώ στο νοσοκομείο που είμαι έχει άδεια κρεβάτια για τα έκτακτα περιστατικά που συνεχώς συμβαίνουν και κανένας δεν στερήθηκε το χειρουργείο εξ αιτίας μου.

Κανένα έκτακτο χειρουργείο δεν ακυρώνεται λόγω COVID, έχουν αναβληθεί μόνον τακτικά χειρουργεία δηλ χειρουργεία που ο γιατρός λέει ότι μπορούν να γίνουν και λίγο αργότερα χωρίς κίνδυνο για την υγεία του ασθενούς έτσι ώστε να μείνει μεγαλύτερος χώρος για την αντιμετώπιση του ιού. Αυτό έγινε σε όλο τον κόσμο όχι μόνον στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση Γεωργιάδη, ο καρδιολόγος και συντονιστής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Γιώργος Βήχας, αφού εύχεται πρώτα περαστικά στον Υπουργό, στη συνέχεια αποκαλύπτει σειρά ερωτημάτων για κρίσιμες υποθέσεις Υγείας ασθενών που του είχε θέσει όταν ο Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας, λαμβάνοντας, όπως υποστηρίζει, αρνητικές απαντήσεις ή πλήρη αδιαφορία.

  • «Θυμόσαστε τότε που πέταγαν έξω από την αίθουσα του αιμοδυναμικού τον ανασφάλιστο ασθενή ο οποίος έπρεπε να βάλει εμφυτεύσιμο απινιδωτή και με λέγατε ψεύτη όταν το κατήγγειλα;
  • Θυμόσαστε τότε που ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν μπορούσαν να κάνουν δωρεάν τις χημειοθεραπείες τους; Για να σας φρεσκάρω την μνήμη έχω φωτογραφίες από αυτούς τους παραμελημένους καρκίνους.
  • Θυμόσαστε που δίνατε το τηλέφωνο μου, ήσασταν υπουργός υγείας, σε ανασφάλιστους ασθενείς προκειμένου να βρουν φάρμακα ή γιατρό;
  • Θυμόσαστε που μου είχατε δείξει στον προθάλαμο του γραφείου σας γύρω στους 10 βαρέως πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι έπρεπε ήδη να νοσηλεύονται και μου λέγατε με καμάρι, «δεν είστε μόνο εσείς ευαίσθητος Κε Βήχα είμαι και εγώ.» Θυμόσαστε ίσως το πρόσωπο μου και το θυμό που έβραζε μέσα μου; Ίσως τώρα να καταλαβαίνετε το γιατί.
  • Θυμόσαστε την λίστα των 10 ασθενών που σας είχαμε στείλει για να χειρουργηθούν άμεσα γιατί κινδύνευε η υγεία τους, θυμόσαστε πως κινητοποιηθήκατε όταν ένας από εκείνους πέθανε;
  • Θυμόσαστε που διαλύσατε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις μειώσεις συνολικά στο προϋπολογισμό της υγείας;

Θυμόσαστε το mail που σας είχα στείλει για εκείνον τον ανασφάλιστο νεαρό καρκινοπαθή και σας ζητούσα επειγόντως τα ακριβά φάρμακα για την θεραπεία, θυμόσαστε πότε και τι μου απαντήσατε; Τρείς μήνες μετά και η απάντηση σας ήταν « δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε».

«Έχω και άλλα να σας θυμίσω, πάρα πολλά, εάν θεωρείτε ότι θα σας βοηθήσουν» προσθέτει ο καρδιοολόγος και εύχεται «καλή ανάρρωση, αυτοκριτική και ενσυναίσθηση» στον Γεωργιάδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.