ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μ.Φουρθιώτη μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής του Pronews TV

Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μ.Φουρθιώτη μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής του Pronews TV

Μετά τις αποκαλύψεις στην εκπομπή του Τάσου Γκουριώτη στην εκπομπή του Pronews TV στο Alert ΤV και στο Βεργίνα TV η κυβέρνηση έστειλε στον εισαγγελέα την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση γιατί θα ήταν πολιτική εκτεθειμένη αν δεν έστελνε στον εισαγγελέα την διαφαινόμενη απάτη με την είσπραξη δημοσίων κονδυλίων (περίπου 200.000 ευρώ σύμφωνα με τον Γ.Βρούτση) μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία.


Η απάτη, για την οποία μίλησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και αποκάλυψε ο Τάσος Γκουριώτης στη χθεσινή εκπομπή του Pronews TV οδήγησε την κυβέρνηση στο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, όπως ήταν ήδη γνωστό, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Παράλληλα, δόθηκε εντολή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα όσα έχει καταγγείλει ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης περί «εισβολής» του Μένιου Φουρθιώτη στο Υπουργείο.

Δείτε όσα αποκάλυψε χθες το Pronews

Οι κυβερνητικές πηγές μετά τις αποκαλύψεις του pronews υποστήριζαν ότι «τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη» τονίζοντας ότι πρώτον με την προσφυγή στην Εισαγγελία ζητείται η πλήρης διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης και δεύτερον ότι έχει ήδη παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και έτσι έχουν αρχίσει να διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

Η εν λόγω υπόθεση αφορά στα μέτρα φύλαξης που είχαν ληφθεί για την ασφάλειά του με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στον φάκελο που συγκροτήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας με -σύμφωνα με πληροφορίες- συγκεκριμένα στοιχεία που αναφέρονταν σε:

Δημοσιεύματα και δηλώσεις του τέως υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για προσπάθεια του Φουρθιώτη να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην πανδημία, με την δήλωση μισθού που έφτανε ως τις 80.000 ευρώ μηνιαίως, πράγμα που οδήγησε το υπουργείο να βάλει «πλαφόν» στην μισθολογική στήριξη. Η σχετική τροπολογία του Δεκέμβρη έχει αναδρομική ισχύ.

Φως στην υπόθεση θα επιχειρήσει να δώσει δε την Παρασκευή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος θα απαντήσει από το βήμα της Βουλής σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη για τα μέτρα φύλαξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων δια Βουλευτών του με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου «σχετικά με τις συνταρακτικές καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος, για τις οποίες η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας οφείλουν να απαντήσουν».

Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεδομένου ότι τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα και θέτουν σοβαρά ζητήματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της διακυβέρνησης της ΝΔ, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιές ενέργειες προχώρησε;

2. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ. Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;».

Υπέρ της διερεύνησης του θέματος που έχει προκύψει τάχθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή».

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως θα περιμένει και ο ίδιος την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τη φύλαξη που φέρεται να παρείχε η Αστυνομία στον Μ. Φουρθιώτη κι ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και οι καταγγελίες που αφορούν στο πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Εν τω μεταξύ, ο Μένιος (Μαίνανδρος) Φουρθιώτης ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του και η φρούρηση της κατοικίας του σε 24ώρη βάση από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας, κ.λπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, ο 36χρονος μέσω του δικηγόρου του και Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση και ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα , όπως υποστηρίζει, να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.