ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για «άνοιγμα πανιών» στον τουρισμό έκανε λόγο ο Χ.Θεοχάρης – Μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε στο BBC

Για «άνοιγμα πανιών» στον τουρισμό έκανε λόγο ο Χ.Θεοχάρης – Μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε στο BBC

Σε ειδική εκδήλωση ο Χάρης Θεοχάρης προχώρησε σε υποσχέσεις για τον τουρισμό και το άνοιγμα του τουρισμού, δίχως να δείχνει να έχει κατανοήσει τι συνέβη στην τελευταία του συνέντευξη στο BBC.

Ο δε τρόπος εισόδου των τουριστών στην Ελλάδα θα θυμίζει άθλημα στο survivor με τους συνεχείς ελέγχους και τους περιορισμούς στην διασκέδαση.

Ο Στίβεν Σακούρ κατά την εισαγωγή του παρατήρησε ότι ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενώ διερωτήθηκε αν είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα καθώς οι ΗΠΑ έχουν στο επίπεδο 4 την χώρα(ας ξεχάσουμε τους Αμερικανούς) ενώ για την Βρετανία δεν είμαστε στην “πράσινη λίστα” που σημαίνει καραντίνα.

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει την σκληρή κριτική λέγοντας πως η 14η Μαΐου ίσως είναι ίσως μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίπεδο 4 που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Επίσης ακόμα ένα στοιχείο που θέλει προσοχή (και διευκρίνηση) είναι η φράση του υπουργού περί “Στοιχείων που θα δώσουμε στην Βρετανία και αν θα γίνουν αποδεκτά”!

Ο κ. Θεοχάρης έδειξε να μην καταλαβαίνει και μίλησε στην εκδήλωση για την έναρξη του Ελληνικού Τουρισμού 2021 «Ανοίγουμε Πανιά!» ενώ μετά ξεκίνησαν τα ανέκδοτα καθώς περιμένει περισσότερο τουρισμό από πέρυσι ενώ για ακόμα μια φορά δήλωσε ότι τα ρωσικά και κινεζικά εμβόλια είναι “οκ” για τους τουρίστες (για εμάς πέφτει η κυβέρνηση για να θυμήσουμε τον Κ.Μητσοτάκη),

Και μάλιστα προσπάθησε να πείσει λέγοντας ότι αύριο ξεκινά ο τουρισμός από την… Βουλγαρία (οδικά)! Στα υπόλοιπα τι να πούμε ότι περιμένουν τουρισμό με περιορισμούς στην εστίαση, μπαρ χωρίς μουσική και όλοι μέσα στις 24:00.

Το 2020 ο τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα, για αυτό η χώρα μας βραβεύτηκε ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου.

Ο στόχος και το καθήκον που είχαμε πέρυσι ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό. Σήμερα η χώρα μας προβάλλεται ως υπόδειγμα διαχείρισης της πανδημίας και σε σχέση με τον ελληνικό τουρισμό.

Ο ελληνικός τουρισμός έδειξε ότι δίνει μάχες και τις κερδίζει. Στοίχημα για οι 2021: «Ανοίγουμε πανιά» με ασφάλεια.

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε:

Μέσα σε διάστημα 9 μηνών υλοποιήσαμε 4 καμπάνιες για τον ελληνικό τουρισμό. Δημιουργήσαμε μια παρακαταθήκη ενόψει της φετινής σεζόν.

Το 2020 ήταν η χρονιά της επιβίωσης. Το 2021 είναι η χρονιά της ανάκαμψης.

Προβολή της χώρας στο εξωτερικό θα γίνει σε δύο πυλώνες: Ένα νέο αφήγημα πέραν από το «ήλιος και θάλασσα» στο τρίπτυχο άνθρωποι-αξίες- εμπειρίες. Κεντρικό μότο το «All you want is Greece». Δεύτερος πυλώνας η διαφημιστική εκστρατεία, προϋπολογισμού 22,9 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ παρουσίασε τα πέντε βίντεο της φετινής καμπάνιας. Όλα τα σποτ «κλείνουν» με το σύνθημα «All you want is Greece».

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, ο τουρισμό ανοίγει με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας:

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα: Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση, πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR test έως και 72 ώρες πριν, πιστοποιητικό ανάρρωσης, ενεργοποίηση του Green Pass από 1 Ιουνίου

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όλα αυτά θα περιορίσουν τον τουρισμό, καθώς όλο και λιγότεροι θα έχουν χρήματα ή και όρεξη να περάσουν όλες αυτές τις διαδικασίες.

Όλα μας τα νησιά θα είναι πλήρως θωρακισμένα από την πανδημία μέχρι τέλος Ιουνίου με την «Γαλάζια Ελευθερία», τόνισε στη συνέχεια ο Χ. Θεοχάρης.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα στο εξωτερικό είναι θερμό και έντονο. Σχεδόν πρωτόγνωρο. Η προτίμηση προς τη χώρα μας είναι μεγάλη, ακόμα και σε μεγάλες αγορές.

Η Ελλάδα έχει ανάκτηση στα ταξίδια 33% έναντι 20% σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το σχέδιο «γαλάζια ελευθερία» είναι το τελευταίο κομμάτι ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και μας φέρνει όλους πιο κοντά στην πολυπόθητη απελευθέρωση.

Τι θα γίνει με ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο

Ο Χάρης Θεοχάρης ρωτήθηκε για το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο, απαντώντας πως: «Φέτος τρίτα εμβόλια θα τα αποδεχτούμε, διότι επηρεάζουν άμεσες αγορές, το 1/3 της Σερβίας έχει εμβολιαστεί με κινέζικο κλπ η ρωσική αγορά είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα αγορά .

Το ρώσικο πιστοποιητικό είναι ψηφιακό και έχουν στα ρώσικα σε μία εφαρμογή της κυβέρνησης, η οποία μεταφράζεται άμεσα στα αγγλικά».

Για τη Μεγάλη Βρετανία

Το θέμα με την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, με τον κ. Θεοχάρη να αναφέρει: «Είναι μια πολύ μεγάλη αγορά και από τις συζητήσεις που κάναμε διαπίστωσα ότι υπάρχει θέληση να επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα για τη νέα κατηγοριοποίηση της χώρας μας. Αποφασίσαμε ένα πλαίσιο δράσης, το οποίο άρχισε να υλοποιείται από σήμερα για να μαζευτούν όλα τα δεδομένα και να λάβουν τις αποφάσεις τους. Είναι βάσιμο, ότι η διάθεση από την άλλη πλευρά είναι θετική. Θα δούμε αν με τα στοιχεία που θα δώσουμε, θα ικανοποιήσουμε και τα κριτήρια που βάζει η Μεγάλη Βρετανία. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι της τήρησης των υγειονομικών κανόνων.

«Ανοίγουμε αύριο την πύλη των Ευζώνων»

Ο κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό επίσης πως από αύριο «ανοίγουμε την πύλη των Ευζώνων. Ο οδικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Ανοίγει και το Ορμένιο, πιο ανατολικά ακόμα στη Βουλγαρία για να μπορέσει να μοιραστεί η κίνηση στις πύλες εισόδου. Ενδεχομένως, πριν αυξηθεί πολύ η ροή να ανοίξουμε και άλλες πύλες εισόδου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.