ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Απίστευτη απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης στις καταγγελίες για «γκριζάρισμα του Αιγαίου»

Απίστευτη απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης στις καταγγελίες για «γκριζάρισμα του Αιγαίου»

Έκταση πήρε το δημοσίευμα του pronews.gr το Σάββατο που πέρασε για τη σκανδαλώδη εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών στις παραμεθόριες περιοχές και το έμμεσο «γκριζάρισμά» τους διά του προγράμματος HELIOS.

Στις καταγγελίες της Παγχιακής Επιτροπής, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε με Δελτίο Τύπου, στο οποίο, χωρίς παραπέρα εξηγήσεις, παρουσιάζει τα δικά του νούμερα σχετικά με τους επωφελούμενους του προγράμματος «HELIOS» στο Β. Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση, η έκταση που το θέμα πήρε, καθώς και η άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου, μαρτυρούν τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου ήταν λακωνική. Παρουσιάζει, όπως είπαμε διαφορετικούς αριθμούς:

Σε απάντηση δημοσιευμάτων τοπικών μέσων ενημέρωσης, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παραθέτει τον ακριβή συνολικό αριθμό των διαμερισμάτων και επωφελούμενων του προγράμματος “ΗΛΙΟΣ” που βρίσκονται στα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, καθώς και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:

181 διαμερίσματα

661 επωφελούμενοι

Το υπουργείο απαντά, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής, η οποία αναφερόταν σε 5.470 άτομα μόνο για το Βόρειο Αιγαίο. Μιλάμε για μία τεράστια διαφορά και είτε το επιτελείο του κ. Μηταράκη είτε οι κάτοικοι της Χίου έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου «μαγείρεμα». Αν είναι ωστόσο κάποιος που θα έπρεπε να δώσει στην περίπτωση αυτή περαιτέρω εξηγήσεις, τότε αυτός είναι ο Υπουργός, καθώς οι κάτοικοι βασίζουν τη διαμαρτυρία τους σε επίσημα δεδομένα του ΔΟΜ.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος αναφέρεται με ημερομηνία 17/5/2021, ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος είναι 30.941 από τους οποίους στο Βόρειο Αιγαίο είναι 5.519, όσους δηλαδή αναφέρει και η επιτροπή στην ανακοίνωση της. Το ποσοστό αυτών που είναι στο Β. Αιγαίο είναι σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα 17,83%

Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο οι κάτοικοι της Χίου, ηθελημένα ή όχι, να δημοσίευσαν εσφαλμένα στοιχεία, προφανέστατα και αποκλείεται. Από την άλλη, το ίδιο το Υπουργείο Μετανάστευσης αυτοδιαψεύδεται από τα στοιχεία που δημοσιεύει στη δική του ιστοσελίδα και που είναι τα ίδια με αυτά του ΔΟΜ. Στο ενημερωτικό σημείωμα του Απριλίου 2021, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει ότι «έχουν εγγραφεί 30.224» τόσοι δηλαδή όσους αναφέρει και ο ΔΟΜ και η Παγχιακή Επιτροπή.

Από την πλευρά της, η Παγχιακή Επιτροπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στους 30.941 (!) οι επωφελούμενοι σύμφωνα με τον Δ.Ο.Μ , οι 7.298 σε Αιγαίο και Θράκη!

Μετά από την ευρεία αναδημοσίευση στα ΜΜΕ του δελτίου τύπου της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ για το πρόγραμμα HELIOS, ο κ.Μηταράκης αναγκάστηκε μετά από 4 ημέρες εκκωφαντικής σιωπής με ανάρτησή του να δώσει μία άκρως σιβυλλική απάντηση για 661 επωφελούμενους και 181 διαμερίσματα του προγράμματος, για τα νησιά του Βόρειου- Νότιου Αιγαίου και τη Θράκη.

Παραδέχεται λοιπόν το Υπουργείο επίσημα, ότι εγκαθιστά μόνιμο πληθυσμό στις ακριτικές περιοχές, ενώ μέχρι σήμερα έλεγε το ακριβώς αντίθετο και δεσμευόταν επανειλημμένα για καμία μόνιμη παραμονή.

Τα αντίστοιχα στοιχεία που δίνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) που “τρέχει” το πρόγραμμα HELIOS μαζί με ΜΚΟ,για την μεν ακριτική Ελλάδα αναφέρουν 7.298 επωφελούμενους, εκ των οποίων τα 3/4 στο Βόρειο Αιγαίο ( δεν δίνει ακριβή στοιχεία για διαμερίσματα ανά περιοχή), ενώ στο σύνολο της Ελλάδας είναι 30.941!! (στοιχεία ΔΟΜ στις 17-5-2021).

Δηλαδή επιδοτείται με το HELIOS μεταναστευτικός πληθυσμός αντίστοιχου μεγέθους πόλης, όπως π.χ. η Κόρινθος!

Ο αριθμός των επωφελούμενων από τον Δ.Ο.Μ. για Θράκη & Αιγαίο είναι κατά 11 φορές μεγαλύτερος από τα στοιχεία του Υπουργείου !

Δύο πράγματα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν:

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και ο κ. Μηταράκης λένε ψέματα και εμφανίζουν παραπλανητικά στοιχεία, ή εμφανίζονται ως επωφελούμενοι πολύ περισσότεροι από ότι στην πραγματικότητα και έτσι κατασπαταλούνται κονδύλια για ανύπαρκτους ωφελούμενους; Τι από τα δύο συμβαίνει κ. Μηταράκη;

Αυτό που αντιλαμβάνονται οι νησιώτες είναι η πραγματικότητα. Ενώ αδειάζουν τα ΚΥΤ, οι μετανάστες στην πραγματικότητα δεν φεύγουν, αλλά εγκαθίστανται σε διαμερίσματα στις πόλεις των νησιών. Άλλωστε σε πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρονται 3.680 νέα μισθωτήρια του προγράμματος HELIOS, μόνο για το 1ο τετράμηνο του 2021!

Το Υπουργείο λοιπόν αντί να χορηγεί τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορούν να φύγουν εκτός Ελλάδος, τους επιδοτεί να εγκατασταθούν στις ακριτικές περιοχές!

Διευκρίνηση : Το πρόγραμμα ένταξης HELIOS απευθύνεται ΜΟΝΟ στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ενώ υπάρχει και άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα, το “ΕΣΤΙΑ 2021”, που είναι για τους αιτούντες άσυλο!

Στην χώρα που μαστίζεται από το μεταναστευτικό , απειλείται η εθνική της κυριαρχία και γίνονται γεωπολιτικές αναταράξεις δίπλα της, η κυβέρνησή της ΝΔ με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκη , ενάντια σε κάθε προηγούμενή της εξαγγελία , ασκεί επιδοματική πολιτική προσέλκυσης και εγκατάστασης των μεταναστευτικών ροών στις πιο ευαίσθητες περιοχές , ακριβώς πάνω στα σύνορα, δίπλα στο κράτος που καθημερινά απειλεί και διεκδικεί .

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.