Τέλος (επιτέλους) από σήμερα οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους λόγω… καύσωνα – Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος (επιτέλους) από σήμερα οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους λόγω… καύσωνα – Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά από περίπου έναν χρόνο μπαίνει τέλος στην υποχρεωτική μασκοφορία σε εξωτερικούς χώρους, από σήμερα Πέμπτη, ένα μέτρο που ισχύει για όλους τους πολίτες (εμβολιασμένους και μη). Συγχρόνως αίρεται από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ο περιορισμός κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες.

Στην απόφαση αυτή συντέλεσε κυρίως καύσωνας ο οποίος συντελεί στη μείωση των κρουσμάτων. Άλλωστε, όπως τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τη χρήση μάσκας.

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας ενημέρωσαν εχθές Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε εχθές το απόγευμα πως η υποχρέωση της μάσκας διατηρείται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Τι αλλάζει στα μέτρα από 28 Ιουνίου

Επίσης από 28 Ιουνίου θα ισχύσουν τα εξής:

  • Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
  • Άρση της υποχρέωσης self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
  • Στην εστίαση, από έξι πηγαίνουμε στα 10 άτομα ανά τραπέζι
  • Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα
  • Στις οργανωμένες παραλίες έως 120 άτομα ανά 1000 τμ”.
  • Τέλος η τηλεργασία στο Δημόσιο

Αλλαγές στο δημόσιο

  • Οι εμβολιασμένοι και μη του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία α’ υψηλού κινδύνου, δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
  • Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από τη διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίηση σε κατάλληλες θέσεις ανάλογα με τις κατηγορίες κινδύνου που ανήκουν.
  • Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού σε δημόσιες υπηρεσίες: Η εξυπηρέτηση να γίνεται κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά με ραντεβού και κανόνες αυτούς που ισχύουν στο λιανεμπόριο, 1 άτομο ανά 16τ.μ
  • Χρήση μάσκας και σε εξωτερικό χώρο όταν παρατηρούνται ουρές.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία β’ αυξημένου κινδύνου, δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.