ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

N.Μιχαλολιάκος κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη: «Οι αριστείς γεννιούνται, δεν γίνονται»

N.Μιχαλολιάκος κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη: «Οι αριστείς γεννιούνται, δεν γίνονται»

Επίθεση τόσο στο πρωθυπουργό, όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορώντας τους ότι δεν ενδιαφέρονται για την ουσία της παιδείας και της εκπαίδευσης των Ελλήνων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την διαφωνία του για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, χαρακτήρισε έγκλημα να διδάσκονται στην ίδια αίθουσα, Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, ενώ υποστήριξε ότι οι «αριστείς γεννιούνται, δεν γίνονται».

Κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε, ότι οι θέσεις, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοψίζονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε για την ελληνόγλωσση και διαπολιτισμική εκπαίδευση, και δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση των Ελλήνων.

«Αυτοί σήμερα που εξουσιάζουν τη χώρα, στην αντίληψη τους υπάρχει η σφαλερή άποψη, ότι δεν υπάρχει συνέχεια των Ελλήνων» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ έκανε λόγο για «αριστερούς εθνικομηδενιστές».

Παράλληλα, κατηγόρησε, τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον πρόεδρο της ΝΔ, ότι «δεν μπήκαν στην ουσία για το τί είναι ελληνική παιδεία, αλλά αναλώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταργήσει η ΝΔ και δεν αναρωτήθηκαν, ότι δυο γενιές Ελλήνων έμειναν αμόρφωτοι».

«Συστηματικά, το πελατειακό κράτος, η λαϊκή κεντροδεξιά και η φερόμενη αριστερά ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κατά της παιδείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάργηση του 10, που τέθηκε πολύ σωστά στο νόμο, ως όριο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ και θεωρήθηκε αυτό ότι ήταν μέτρο αυταρχικό. Έτσι κατήργησε το κράτος έναν κανόνα αξιοκρατίας και φτάσαμε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια γράφοντας κάτω από τη βάση», τόνισε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, επέκρινε ακόμα την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «θέλει και άλλα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να βγαίνουν και άλλοι άνεργοι».

Επικριτικός εμφανίστηκε και για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι στο βιβλίο που διδάσκεται στην τρίτη λυκείου, αναφέρεται ότι η επανάσταση του 1821 ήταν εθνικό κίνημα.

«Μέγα ψεύδος. Η ελληνική επανάσταση καλλιεργήθηκε 400 χρόνια με καθαρά εθνικό χαρακτήρα. Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων που τους κρατούσαν σε καθεστώς δουλείας. Δεν ήταν επανάσταση μαρξιστική», συμπλήρωσε.

Ακόμα, μίλησε για μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ παιδείας και επαγγελματικού προσανατολισμού και σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, για την ανάγκη να μην απορρίπτεται κανένας μαθητής από την τάξη, γιατί θα πληγεί ο χαρακτήρας του, αντέτεινε ότι «τότε παιδικές χαρές θέλουμε να κάνουμε και όχι σχολεία».

«Ελληνική Παιδεία. Παιδευτική διαδικασία ανατροφής παιδιού, διανοητική καλλιέργεια, αυτό σημαίνει παιδεία», επεσήμανε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του κόμματός του για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και επικαλούμενος το άρθρο 16 του Συντάγματος, τόνισε ότι βασική αποστολή του κράτους είναι η ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων.

«Είναι σαφέστατο, ότι ο νομοθέτης εννοούσε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ορθοδόξων», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση θέλησε να κάνει επαναστατική γυμναστική με το μάθημα των θρησκευτικών και να κολακεύσει την αριστερή της πελατεία».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «άνευ λογικής» και «έγκλημα» το να διδάσκονται μαζί, στην ίδια τάξη, Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, υποστήριξε ότι στόχος είναι να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες από τις αίθουσες και πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα το ανεχθεί αυτό, θα το πολεμήσει για να παραμείνουν τα σχολεία πραγματικά ελληνικά και όχι μια πολυπολιτισμική χοάνη».

«Δεν είδατε τι κοινωνίες τέρατα δημιούργησε αυτή η πολυπολιτισμική αντίληψη στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στο Παρίσι, στο Λονδίνο; Τι θέλετε να βγάλουμε στην Αθήνα; Μουσουλμάνο δήμαρχο, όπως στο Λονδίνο; Αυτό δεν θα περάσει», πρόσθεσε.

Ζήτημα επίσης μεγάλο, χαρακτήρισε την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, τονίζοντας ότι «αυτή η αριστερά που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με τον Δεσποτόπουλο, αλλά με κύκλους εκτός χώρας και με όλους αυτούς που τάχθηκαν στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο θέμα τις αριστείας, για το οποίο, όπως είπε, έγινε πολύς λόγος και από τον πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο της ΝΔ, ωστόσο «ουδείς από τους δύο δεν μπήκε στο κόπο να πει ότι οι αριστείς γεννιούνται και δεν γίνονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.