Νέα κατάθεση μάρτυρα στη δίκη εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου

Νέα κατάθεση μάρτυρα στη δίκη εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου

Τέσσερις κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τους Αναστάσιο Πανταζή, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαρία και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, αναγνώρισε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο αλιεργάτης Μοχάμεντ Αμπού Χαμαντ, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου για μία επίθεση σε σπίτι Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012.

Η αναγνώριση προκάλεσε τις αντιδράσεις της υπεράσπισης, η οποία οδηγήθηκε σε βροχή ενστάσεων περί πλήρους ακυρότητας της διαδικασίας, οι οποίες ωστόσο απερίφθησαν από το δικαστήριο. 

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας περιέγραψε την κατάσταση του θύματος του ξυλοδαρμού, και συγκατοίκου του, Αμπουζίντ Εμπάρακ .

Είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο:

“Ήταν τρεις το ξημέρωμα, κοιμόμασταν στο σπίτι ο Αχμεντ, ο Σααντ, σε ένα δωμάτιο, εγώ και δύο ανίψια μου σε άλλο δωμάτιο. Άκουσα χτυπήματα, κουνιόταν το σπίτι σαν να γινόταν σεισμός… Ηταν χτυπήματα με ξύλα, στην πόρτα και τα παράθυρα. (…) Κατάλαβα οτι η Χρυσή Αυγή ήλθε να μας σκοτώσει”.

Στο άκουσμα της τελευταίας πρότασης, μέλη του ακροατηρίου γέλασαν δυνατά, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που απείλησε με αποβολή όποιου γελάει από την αίθουσα.

“Είχα ακούσει ότι υπάρχει η Χρυσή Αυγή που χτυπάει ξένους στην Ομόνοια, στην Καλλιθέα. Άνοιξα το παράθυρο μου και άρχισα να φωνάζω, είδα δέκα άτομα περίπου με μαύρες μπλούζες, με γράμματα μπροστά, μεγάλα γράμματα, “χρυσά”. Δεν διαβάζω Ελληνικά”, συνέχισε ο μάρτυρας. 

Πρόεδρος: Όλοι φοράγανε τις μπλούζες αυτές;

Μάρτυρας: Όλοι περίπου.

Πρόεδρος: Πώς ήταν αυτοί;

Μάρτυρας: Όλοι νεαροί, περίπου 20-25 χρονών, ένας μόνο ήταν πιο μεγάλος, κι ένας λίγο παχουλός, τα μαλλιά του ανοιχτόχρωμα. Κοντά μαλλιά είχαν. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, και έκλεισα γρήγορα το παράθυρο. Όταν βγήκε η γειτονιά, άρχισα να πετάω πράγματα από το παράθυρο, τότε σαν να είδα μια κοπέλα.

Πρόεδρος: Πήγατε στο δωμάτιο του αδερφού σας;

Μάρτυρας: Όχι, έκλεισα το παράθυρο και έμεινα εκεί. Μετά είδα οτι το χωλ γέμισε με καπνό, δεν βγήκα, φοβήθηκα τη δύσπνοια. Είδαμε τον πυροσβεστήρα στο χωλ, τον πέταξαν μέσα στο σπίτι από το σπασμένο τζάμι της πόρτας.

Πρόεδρος: Πόση ώρα κράτησε αυτό μέσα στο σπίτι;

Μάρτυρας: Πέντε – δέκα λεπτά.

Πρόεδρος: Τα αδέλφια σας, τι έκαναν;

Μάρτυρας: Δεν έβλεπα, ήταν στο άλλο δωμάτιο, τους άκουγα να φωνάζουν να μην ανοίξουμε παράθυρα και πόρτες. Ήταν άσχημη μέρα.

Πρόεδρος: Αυτοί που ήταν έξω, τι λέγανε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάρτυρας: Φωνάζανε, αλλά δε συγκράτησα κάτι, ήμουν σε κακή κατάσταση. Φώναζαν όλοι μαζί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.