Με απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Ειδικότερα στις 3/12/2015 ο βουλευτής της ΧΑ σε ομιλία του στην Βουλή, κατονόμασε την κυρία Κανέλλη ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Η καταδικαστική απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ ο εισαγγελέας της έδρας στη σχετική πρότασή του προς το δικαστήριο είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο βουλευτή της ΧΑ ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη

Σχετικά με την απόφαση για την καταδίκη του βουλευτή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, δήλωσε τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων. Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα».