Δικηγόρος Κ.Μπαρμπαρούση: «Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες» (βίντεο

Δικηγόρος Κ.Μπαρμπαρούση: «Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες» (βίντεο

«Όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έλεγε τα ‘’κεφάλια στις Πρέσπες’’ εννοούσε »προσοχή στις Πρέσπες», »έχετε τα μάτια στις Πρέσπες»» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του βουλευτή, Παναγιώτης Κοραντζόπουλος.

«Όταν λένε ‘’τα κεφάλια στις Πρέσπες’’ ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;» διερωτήθηκε ο κ. Κοραντζόπουλος. «Δεν επιχείρησε απόπειρα φυσικής βίας, μην το παρερμηνεύουμε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε.

«Πιστεύω πραγματικά ότι έγινε καταχρηστική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής Μπαρμπαρούση» εξήγησε.

Ερωτηθείς για το αν ο βουλευτής έχει μετανιώσει, ο κ. Κοραντζόπουλος τόνισε ότι «στη νομική επιστήμη το ‘’μετανιώσει’’ έχει διάφορες νομικές ερμηνείες, χρήσεις και αποτελέσματα. Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι ‘’ανακαλώ τις ατυχείς μου δηλώσεις’’. Είναι πιστός στον όρκο του, με άλλα λόγια, αυτή είναι η δήλωσή του, κι είναι ενσυνείδητη».

«Σκέψη περί πραξικοπηματικών ενεργειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοητική σύλληψη. Έξαρση του θυμικού ήταν, το υποστηρίζω, και ο ίδιος το υποστηρίζει» ανέφερε.

«Οι δηλώσεις του αυτές κατέστησαν ατελείς τελικά, ήθελε να συμπληρώσει όπως φαίνεται από το πρωτότυπο της δήλωσής του, αλλά δεν πρόλαβε, ότι σε κάθε περίπτωση αυτά, τα οποία ανέφερε, ποτέ δεν πρόκειται να συμβούν» πρόσθεσε ο κ. Κοραντζόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.