ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αναβλήθηκε η δίκη Γερμενή-Ηλιόπουλου για τα επεισόδια της Ραφήνας το 2012

Αναβλήθηκε η δίκη Γερμενή-Ηλιόπουλου για τα επεισόδια της Ραφήνας το 2012

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος πήραν αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων, στη δίκη για τα επεισόδια με τους μικροπωλητές στη Ραφήνα το 2012.

Για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής από κοινού, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εκτέλεσης βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης, επρόκειτο να δικαστούν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η δίκη τους, ωστόσο, αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου του 2018, λόγω απουσίας από το ακροατήριο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και δυο πολιτικώς εναγόντων. Μάλιστα, το δικαστήριο επέβαλλε σε κάθε έναν από τους μάρτυρες που απουσίαζαν από τη δίκη πρόστιμο 60 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση για ένα ακόμη πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση. Το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου λόγω εκκρεμοδικίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος των δυο βουλευτών της Χρυσής Αυγής τους απαγγέλθηκαν για τις επιθέσεις τους σε βάρος μικροπωλητών, στο πανηγύρι της Ραφήνας, το Σεπτέμβριο του 2012.

Στο δικαστήριο, λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, κατέθεσε αστυνομικός , οποίος εκείνη την ημέρα είχε υπηρεσία μαζί με άλλο συνάδελφο του στη Ραφήνα. Μεταξύ προέδρου και του μάρτυρα – αστυνομικού, έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Μάρτυρας: Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… Δεν καταλάβαμε τί έγινε..

Πρόεδρος: Ως δια μαγείας;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε… Έτσι ξαφνικά…

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε τί συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.

Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε…

Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;

Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα.

Υπεράσπιση: Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόεδρος: Δεν είδε κύριε συνήγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.