ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αθώωση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

Αθώωση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

Το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δέχθηκε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και κήρυξε ομόφωνα αθώο τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα).

Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από αρκετά χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2014 από τον Παναγιώτη Δημητρά και στο ακροατήριο υποστηρίχθηκε από τον ίδιο, καθώς επίσης και τον Δημήτρη Ψαρρά που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η ποινική δίωξη είχε βασιστεί σε ένα άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά το οποίο είχε δημοσιευθεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε βίντεο διάρκειας 49 δευτερολέπτων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας (Ψαρρά και Δημητρά) δεν έπεισαν το Δικαστήριο περί του ότι με τις επίμαχες φράσεις ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος προέτρεπε τα μέλη του κόμματός του να προβούν σε πράξεις βίας κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αντιθέτως, έκρινε ότι ήταν ορθή η πρόταση του κ. Εισαγγελέως ο οποίος θεώρησε ότι οι εν λόγω φράσεις αποτελούσαν πολιτικές αναφορές με γενικό περιεχόμενο χωρίς να συνιστούν πρόκληση ή διέγερση των μελών του κόμματος προκειμένου να προβούν σε βιαιοπραγίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ν.Μιχαλολιάκου κατέθεσαν οι Γεώργιος Παπαγεωργίου και Κων/νος Αλεξανδράκης, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Γεώργιος Μιχαλόλιας, Νικόλαος Μιχαλόλιας και Δημήτριος Παπαδέλλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.