Γ.Βαρουφάκης για Γ.Ντάισελμπλουμ: «Ο αστοιχείωτος παραλίγο να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ»

Γ.Βαρουφάκης για Γ.Ντάισελμπλουμ: «Ο αστοιχείωτος παραλίγο να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ»

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο ένας ήταν υπουργός Οικονομικών και ο άλλος πρόεδρος του Eurogroup και κοντράρονταν, στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ξεχνά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης θυμήθηκε τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup με αφορμή την ήττα του Ντάισελμπλουμ στη διαδικασία επιλογής του Ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «αστοιχείωτο».

Τα tweet του Βαρουφάκη για τον Ντάισελμπλουμ

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης, κάνοντας αναφορά στη διαδικασία από την οποία αναδείχθηκε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ως η Ευρωπαία που πάει για το ΔΝΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, η ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά για το ίδιο θέμα ήταν ελαφρώς διαφορετική, αφού δεν περιελάμβανε τον χαρακτηρισμό «αστοιχείωτος» για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το ότι ο Ντάισελμπλουμ έφτασε κοντά στην κορυφαία θέση του ΔΝΤ λέει πολλά για την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνοκρατικές ικανότητες και τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Στο τέλος, η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνει από την επικεφαλής του ΔΝΤ που ανέλαβε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ. Δεν έχουν ντροπή;», έγραψε στην ανάρτησή του στα αγγλικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.