ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιάνης Βαρουφάκης: Επισκέφτηκε τη Τουρκία στα πλαίσια σύστασης εθνικού συμβουλίου του ΜΕΡΑ25 (φώτο)

Γιάνης Βαρουφάκης: Επισκέφτηκε τη Τουρκία στα πλαίσια σύστασης εθνικού συμβουλίου του ΜΕΡΑ25 (φώτο)

Επαφές και συναντήσεις είχε το πρόγραμμα για τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Τουρκία. Ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 επισκέφτηκε τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο των διεργασιών για τη σύσταση του εθνικού συμβουλίου DiEM25 (Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη).

Σε ανακοίνωση του το κόμμα τονίζει πως:

«Οι δημοκρατικοί πολίτες στην Τουρκία αγκάλιασαν “ πολύ ζεστά” το DiEM25/ΜέΡΑ25 όπως απέδειξαν οι ομιλίες, επαφές και διεργασίες στην Κωνσταντινούπολη του γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη. Σύντομα θα συνεδριάσει το υπό σύσταση εθνικό συμβούλιο Τουρκίας του DiEM25 για να εξεταστούν προσεκτικά τα επόμενα βήματα στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Στα πλαίσια αυτά θα συζητηθεί και το Μανιφέστο του DiEM25 Τουρκίας στο οποίο από την αρχή θα συμπεριλαμβάνεται η “ Νέα Πράσινη Συμφωνία” καθώς κοινή συναντίληψη είναι η μετάβαση των χωρών μας στις νέες μορφές ενέργειας και εργασίας. Και φυσικά να ακυρωθούν όλα τα συμβόλαια εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, καθώς, εκτός όλων των άλλων, αποτελούν πηγή μόλυνσης, αποσταθεροποίησης και ενίσχυσης της παρασιτικής ολιγαρχίας… Οι Τούρκοι δημοκράτες που αρχίζουν με εντατικούς ρυθμούς να πλαισιώνουν τις τάξεις του DiEM25 αναφέρθηκαν σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στη χώρα τους (καθώς η οικονομία τους παραπαίει) και στη συνεδρίαση του υπό σύσταση εθνικού συμβουλίου Τουρκίας ανέπτυξαν αναλυτικά τις θέσεις τους για όλα τα θέματα αλλά κυρίως για τη στροφή μας στην “ πράσινη ανάπτυξη”, το μείζον πρόβλημα που δημιουργούν οι πολεμικές εντάσεις και το προσφυγικό, οι εργασιακές σχέσεις στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον που δημιουργείται με τις νέες τεχνολογίες και βέβαια οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου οφείλουμε να περάσουμε σε ένα άλλο “ τοπίο” φιλίας και συνεργασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.