Ποιο 5%; «10% έλλειμμα θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα» δηλώνει ο Γ.Βαρουφάκης από το πλήγμα της οικονομίας λόγω κορωνοϊού

Ποιο 5%; «10% έλλειμμα θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα» δηλώνει ο  Γ.Βαρουφάκης από το πλήγμα της οικονομίας λόγω κορωνοϊού

Εξαιρετικά δυσοίωνη πρόβλεψη από τον Γ.Βαρουφάκη για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού και πάντως σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχαν λεχθεί περί ενός ελλείμματος γύρω στο 5%

«10% έλλειμμα θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα», απάντησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής το ΜέΡΑ 25.

Λίγες μέρες πιο πριν δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι “όλα θα τα καθορίσει η διάρκεια”. Αυτή είναι η απάντηση των οικονομολόγων και αναλυτών για το πως θα είναι ο κόσμος μας μετά την πανδημία, με τις απώλειες για την Ελλάδα να υπολογίζονται έως τα 15 δισ. ευρώ για το 2020.

Μείζονος σημασίας ο παράγοντας “διάρκεια” για την Ελλάδα, κυρίως, λόγω του τουρισμού, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο κλάδος, διεθνώς, θα επανέλθει, σε προ κορωναίου επίπεδα, δέκα μήνα αφότου τελειώσει η εξάπλωση, γεγονός που χτυπά καμπανάκι για τη ρευστότητα και την κατανάλωση, άρα και για τα κρατικά έσοδα.

Αν και η ΤτΕ έκανε λόγο για μηδενική ανάπτυξη, πλέον η ύφεση είναι σίγουρη για το 2020 και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το ποσοστό που θα καταγραφεί, αλλά ποια θα είναι τα απαραίτητα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση για να «μαζέψει» τη ζημιά στην οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, η Morgan Stanley προβλέπει ύφεση 5,3% για την Ελλάδα το 2020, αλλά και ανάπτυξη 6,3% το 2021. Το επόμενο έτος θα “σβήσει” όποια πληγή απέκτησε η οικονομία το 2020, ενώ προβλέπει για φέτος δημοσιονομικό έλλειμμα -1,3% και δημόσιο χρέος στο 189,3% του ΑΕΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.