Γ. Βαρουφάκης για Κ.Μητσοτάκη: «Η ύφεση έχει έρθει πολύ πριν την πανδημία – Αποτυγχάνει να προβλέψει το…. παρελθόν»

Γ. Βαρουφάκης για Κ.Μητσοτάκη: «Η ύφεση έχει έρθει πολύ πριν την πανδημία – Αποτυγχάνει να προβλέψει το…. παρελθόν»

Ο κ. Βαρουφάκης καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του Πρωθυπουργού καθώς τονίζει ότι η ύφεση είχε επιστρέψει στην ελληνική οικονομία πολύ πριν την καραντίνα.

Ολόκληρη η δήλωση Βαρουφάκη
«Πως να εμπιστευτείς έναν πρωθυπουργό που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν; Στο τελευταίο σας διάγγελμα κ. Μητσοτάκη είπατε αυτολεξεί: «Η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας σε μία εποχή που έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης.»
Σοβαρολογείτε; Τόσο ορμητικά ερχόταν η ανάπτυξη που το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 274 εκ ευρώ ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου οι ακαθάριστες επενδύσεις μειώθηκαν από 14% του εθνικού εισοδήματος το 2017 σε 11% το 2019.

Είπατε ακόμα ότι «ο Ιανουάριος κι ο Φεβρουάριος ήταν εξαιρετικοί μήνες για την οικονομία». Τόσο εξαιρετικοί που το Υπουργείο Οικονομικών έμεινε 37% πίσω από τους δημοσιονομικούς στόχους του: Αν, δηλαδή, δεν ήταν εξαιρετικοί μήνες», πόσο θα είχατε αστοχήσει; 80%;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κακά τα ψέμματα κ Πρωθυπουργέ. Το κλίμα ήταν πολύ στραβό πολύ πριν έρθει να το ροκανίσει ο κορονοϊός. Η ύφεση είχε επιστρέψει πολύ πριν την καραντίνα, όπως σας λέγαμε από τον Αύγουστο στη Βουλή. Μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν, να παραδεχθεί και να αξιολογήσει τι συνέβαινε στην οικονομία πριν μας χτυπήσει η Νέα Μεγάλη λόγω πανδημίας Ύφεση, δεν είναι μια κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το σημερινό δράμα.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.