Κ.Μητσοτάκης σε Γ.Βαρουφάκη για Oruc Reis: «Είναι στο άκρο της υφαλοκρηπίδας μας ακόμα και αν η Χάγη την δεχόταν 100%»!

Κ.Μητσοτάκης σε Γ.Βαρουφάκη για Oruc Reis: «Είναι στο άκρο της υφαλοκρηπίδας μας ακόμα και αν η Χάγη την δεχόταν 100%»!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis δεν έχει και δεν φαίνεται να σκοπεύει να προβεί σε έρευνες.

Απαντώντας σε ερώτημα του γραμματέα του ΜέΡΑ25, ο πρωθυπουργός είπε ότι το Oruc Reis βρίσκεται σε περιοχή εκτός της ΑΟΖ που συμφωνήθηκε πρόσφατα με την Αίγυπτο και στο απώτατο όριο της υφαλοκρηπίδας που θα κατοχύρωνε το Δικαστήριο της Χάγης στην Ελλάδα ακόμα κι αν αποδεχόταν εκατό τοις εκατό τα ελληνικά επιχειρήματα.

Από αυτήν την άποψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι η ένταση των ημερών βαίνει προς εκτόνωση και δείχνει το δρόμο προς διαπραγματεύσεις. Με τη σειρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης του εξέφρασε την εκτίμηση του ΜέΡΑ25 ότι στόχος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να σύρει την Αθήνα σε διμερή διαπραγμάτευση με επιδιαιτητές Ουάσινγκτον – Βερολίνο και ατζέντα Μέρκελ – Ερντογάν. Για το ΜέΡΑ25 μια τέτοια διμερής διαπραγμάτευση θα αποδειχθεί επιβλαβής τόσο για τον ελληνικό όσο και για τον τουρκικό λαό.

Αντί για διμερή διάλογο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε στον πρωθυπουργό την έκκληση η Ελλάδα να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. «Η πολυμερής διαπραγμάτευση που προτείνει το ΜέΡΑ25», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, «είναι το μόνο αντίδοτο στη διμερή διαπραγμάτευση από την οποία οι λαοί της περιοχής δεν θα ωφεληθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.