ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Βαρουφάκης: Συνέκρινε Κ.Μητσοτάκη με Γ.Παπαδόπουλο για τις συναθροίσεις – Γιατί είναι άδικο για Γ.Παπαδόπουλο

Γ.Βαρουφάκης: Συνέκρινε Κ.Μητσοτάκη με Γ.Παπαδόπουλο για τις συναθροίσεις – Γιατί είναι άδικο για Γ.Παπαδόπουλο

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέκρινε τον πρωθυπυοργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του καθεστώτος της 21 Απριλίου, Γεώργιο Παπαδόπουλο με αφορμή την απαγόρευση συναθροίσεων που επέβαλε από χθες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, μια απαγόρευση την οποία η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών έκρινε ως «αντισυνταγματική».

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανάρτησε φωτογραφία στο twitter από εφημερίδα της εποχής με φωτογραφία του Παπαδόπουλου στην οποία αναφέρονταν η απαγόρευση συγκεντρώσεων κι έγραψε : «Και εις ανώτερα κε Μητσοτάκη».

Όμως είναι άδικο για την μνήμη του Γ.Παπαδόπουλος να συγκρίνεται με τον Κ.Μητσοτάκη, για την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Κατ’αρχήν ο Γ.Παπαδόπουλος, είχε επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 5 ατόμων, όχι 4 άτομα.

Δεύτερον, ο Γ.Παπαδόπουλος ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι το καθεστώς του ήταν δημοκρατικό. Από την αρχή μιλούσε για «επανάσταση» και για «επαναστατική κυβέρνηση».

Τρίτον η απαγόρευση συναθροίσεων αφορούσε κάποιες ημέρες στο πραξικόπημα του Απριλίου του 1967, το ίδιο και στο βασιλικό αντιπραξικόπημα του Δεκεμβρίου του 1967 και τις ημέρες των επεισοδίων του Πολυτεχνείου. Οχι απαγόρευση χωρίς κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/1327871526469857281?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.