ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερώτηση Γ.Βαρουφάκη προς Μ.Χρυσοχοΐδη: «Συμφωνείτε στην άρση των κατηγοριών κατά πολιτών για το Πολυτεχνείο;»

Ερώτηση Γ.Βαρουφάκη προς Μ.Χρυσοχοΐδη: «Συμφωνείτε στην άρση των κατηγοριών κατά πολιτών για το Πολυτεχνείο;»

O γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ερώτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσων αφορά την παύση των διώξεων κατά των πολιτών που τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, «στις 17 Νοέμβρη του 2020 πολίτες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις απαραίτητες αποστάσεις, αποπειράθηκαν να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου καταθέτοντας ένα λουλούδι σε κάποιο συμβολικό σημείο της πόλης τους, όπως άλλωστε έκανε ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αντίθετα όμως, με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολίτες αυτοί βρήκαν απέναντί τους, σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, την αστυνομική βία και την καταστολή. Στη Θεσσαλονίκη, η αρχή έγινε τρεις ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα για διανομή φυλλαδίων, ενώ στις 17/11 οι αστυνομικές δυνάμεις κατέστηλαν διαδηλωτές που πιστά και εντυπωσιακά τηρούσαν τις αποστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, έχει συσταθεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών/τριών της Πορείας του Πολυτεχνείου με προφανή και δίκαια βασικά αιτήματα την παύση κάθε δίωξης των συλληφθέντων και τη διαγραφή όλων των εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, ο πολιτικός αρχηγός ρωτάει τον κ. Χρυσοχοΐδη: «Συμφωνεί ότι η επιστροφή στην δημοκρατική ομαλότητα απαιτεί την απόσυρση των κατηγοριών και την παύση των διώξεων πολιτών που ειρηνικά και με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις αποπειράθηκαν να κάνουν χρήση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τους δικαιώματος να τιμήσουν την μνήμη της 17ης Νοεμβρίου και, αργότερα, της 6ης Δεκεμβρίου;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.