Γ.Βαρουφάκης: «O ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί κυκλωτικές κινήσεις προς το ΜέΡΑ 25 ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών»

Γ.Βαρουφάκης: «O ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί κυκλωτικές κινήσεις προς το ΜέΡΑ 25 ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών»

O γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και “επιτέθηκε” στην κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Έναντι της κυβέρνησης ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός τονίζοντας ότι η ΝΔ “προωθεί την αποπολιτικοποίηση παίζοντας το χαρτί της αριστείας, του νόμου και της τάξης, αλλά και της εθνικιστικής ακροδεξιάς”. Πρόσθεσε ότι ” Χρυσοχοΐδης-Κεραμέως-Μενδώνη σηματοδοτούν την βαρβαρότητα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης του αστυνομικού κράτους, την έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας, την προχειρότητα, αλλά και το σιδερένιο κλουβί στο οποίο προσπαθούν να κλείσουν την νεολαία τη στιγμή που καίνε τα όνειρα της”. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην «συστημική πατριαρχία υπογραμμίζοντας ότι ήδη και από την παράδοση των τηλεοπτικών συχνοτήτων επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στους ολιγάρχες, ξεκίνησε η επέλαση του lifestyle που οδήγησε στην εγκαθίδρυση μιας απόλυτης πατριαρχίας πάνω στην οποία χτίστηκε και η χρεοδουλοπαροικία, με λογικές Μπερλουσκόνι».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση , ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο σε “κυκλωτικές κινήσεις” του ΣΥΡΙΖΑ «ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως το ΜέΡΑ25 έχει καλέσει ήδη από πέρυσι σε παλλαϊκή συστράτευση στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών σημείων που απαιτούν την ρήξη με την τρόικα και το καθεστώς των Βρυξελλών». Επίσης υπογράμμισε ότι: “όπως στις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα δεν θα προβούμε σε καμία εκλογική σύμπραξη χωρίς προγραμματική συμφωνία, τη στιγμή που παράλληλα προωθούμε διαρκώς την ανάγκη να υπάρξουν κινηματικές συμμαχίες”.

Για την πανδημία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε μεταξύ άλλων ότι “η πανδημία μας θέτει προ των ευθυνών μας καθώς θα αφήσει πίσω της πολλά θύματα, τα οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε την επόμενη μέρα. Θύματα της ελαστικής εργασίας και του έργου ακόμα και της απόλυτης συστημικής πατριαρχίας ενός lifestyle, και για αυτό πρέπει να χαράξουμε την πολιτική μας για μετά την πανδημία ώστε να δυναμώσουμε την φωνή εντός και εκτός Βουλής όλων αυτών των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις εργασίες της συνεδρίασης άνοιξε ο Συντονιστής της ΚΕ Κώστας Μπιτσάνης ο οποίος ανέφερε πως η πανδημία έχει σημασία για το παρόν και το μέλλον μας, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως “βιώνουμε μια ζοφερή κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού, μια κατάσταση που απασχολεί ιδιαίτερα το ΜέΡΑ25 και DiEM25 ως μέτωπο πλήρως αντίθετο στην συστημική πατριαρχία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.