Επίκαιρη ερώτηση του Γ.Βαρουφάκη προς τον πρωθυπουργό για τις «διώξεις γιατρών»

Επίκαιρη ερώτηση του Γ.Βαρουφάκη προς τον πρωθυπουργό για τις «διώξεις γιατρών»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με βασικό θέμα τις «διώξεις γιατρών».

Όπως αναφέρει, «από την απαρχή της πανδημίας, ένα χρόνο τώρα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση διατρανώνουμε την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, που παρά τις τραγικές ελλείψεις, δίνουν ηρωικό αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τους πληγέντες από τον κορονοϊό». Επισημαίνει επίσης, ότι ενώ οι πολιτικές δυνάμεις «διαφωνούμε έντονα μεταξύ μας για το κατά πόσο εσείς, η κυβέρνηση, κάνατε όσα έπρεπε για να στηριχτεί το ΕΣΥ, δηλαδή πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμων γιατρών-νοσηλευτών, υποδομές, εξοπλισμός, οικοδόμηση δικτύου μαζικών τεστ και εμβολιασμών κλπ, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, καθημερινά δίνουμε εύσημα στους ανθρώπους του ΕΣΥ για τα θαύματα που πετυχαίνουν».

Ο κ. Βαρουφάκης, κάνει λόγο για άρνηση εκ μέρους της κυβέρνησης να συναντηθεί με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, «την ώρα που οι διορισμένες διοικήσεις κλιμακώνουν την δίωξή τους» και αναφέρει ότι υφίσταται:

Προανάκριση σε βάρος του ιατρού Αθανασίου Σιούλη, μέλους της ΕΝΙΘ, επειδή δήλωσε ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ στις 10/11/2021 ξεκινούσε με πληρότητα 100% σε κλίνες ΜΕΘ COVID-19 κι ότι ανάλογη εικόνα επικρατούσε και σε άλλα νοσοκομεία.

Η περίπτωση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «’Αγιος Σάββας» και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο οποίος «τόλμησε» να αντιδράσει στις πειθαρχικές διώξεις που άσκησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου «’Αγιος Σάββας» σε βάρος γιατρών που «έκαναν το λάθος» να νοσήσουν με COVID-19 με αποτέλεσμα ο Κώστας Καταραχιάς να μετακινηθεί εκδικητικά και, κατόπιν, να μεθοδευτεί η απόλυσή του.

Εισαγγελικές διώξεις σε βάρος των προέδρων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Διοικητικών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για μη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στην Βουλή στο ερώτημα αν συνάδουν οι δηλώσεις εκτίμησης προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ με τις διοικητικές και ποινικές διώξεις εναντίον τους, όταν τολμούν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να σώζουν τις ζωές των συμπολιτών μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.