ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΜέΡα25: Ζητά την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών

ΜέΡα25: Ζητά την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών

Το ΜέΡΑ25 μέσω επίσημης τοποθέτησης ζήτησε την κατάργηση των SMS από τους πολίτες, ως μέσο ενάντια στον κορωνοϊό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “όσα αποκαλύπτουν οι δημοσιογραφικές έρευνες εδώ και στο εξωτερικό για το σκοτεινό ρόλο της Palantir πολλαπλασιάζουν τις εύλογες ανησυχίες για το εύρος της εμπλοκής της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε φέρει στη Βουλή η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, ανοίγοντας το δρόμο για να έρθει η επτασφράγιστη Κορλεονική “δωρεάν” συμφωνία στο φως της δημοσιότητας”.

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι η συντονισμένη και επισταμένη δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, (με τα ονόματά και τα επώνυμά τους κατόπιν αφαίρεσης και του ελάχιστου φύλλου συκής “ψευδονιμοποίησης” των δεδομένων), έγιναν κτήμα της αμφιλεγόμενης εταιρείας, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προσωπική, συλλογική αλλά και εθνική ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό αυτό το πρίσμα το ΜέΡΑ 25 τονίζει: “Αυτός είναι άλλος ένας σοβαρός λόγος για την άμεση κατάργηση του μέτρου των υποχρεωτικών sms ως μέτρου κατά της πανδημίας, που ειρήσθω εν παρόδω μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος χρησιμοποιούν. Ήταν μέτρο αυταρχικό στη σύλληψη του, αποδείχτηκε αναποτελεσματικό στην εφαρμογή του, τώρα αποδεικνύεται και δυστοπικά επικίνδυνο για βασικές ελευθερίες των πολιτών”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.