ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Βαρουφάκης: «Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το 5ο μνημόνιο στην Ελλάδα»

Γ.Βαρουφάκης: «Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το 5ο μνημόνιο στην Ελλάδα»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ένα 5ο μνημόνιο για την χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ANT1, o επικεφαλής του MέΡΑ25 εξήγησε πως τα επόμενα χρόνια θα κληθούμε να πληρώσουμε στους δανειστές περίπου 10 δισ. ετησίως σύμφωνα με το 4ο μνημόνιο που έχει υπογράψει ο Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουμε ξεπεράσει το 210% του ΑΕΠ σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα λάβουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα είναι περίπου 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια και όχι 72 δισ. που υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά και πάλι είναι πολλά και σημαντικά. Δεν μπορούν όμως να πάνε στη αποπληρωμή του χρέους και θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη.

Έρχεται «μείωση των επικουρικών και των κυρίων συντάξεων»

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Βαρουφάκη, ο μόνος τρόπος για να γίνει βιώσιμο το δημόσιο χρέος είναι το «κούρεμα». Απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό θα το δεχτούν οι δανειστές, είπε ότι αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν. Αυτό είπε, έγινε και το 2012 όταν ο Βενιζέλος «κούρεψε» περίπου 100 δισ. χρέους και το 2018 με τον Τσακαλώτο. Αλλά τα «κουρέματα» αυτά δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο και δεν ήταν «θεραπευτικά».

Ο κ. Βαρουφάκης προέβλεψε ότι το 5ο μνημόνιο που θα έρθει θα οδηγήσει σε μείωση τόσο των επικουρικών, όσο και των κύριων συντάξεων, αλλά και σε αύξηση της φορολογίας.

Σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι άκουσε όμορφα λόγια από τον Τσίπρα αλλά όταν χρειάστηκε να πάρει θέση για το πώς θα προστατέψει την πρώτη κατοικία αν δεν απαγορεύσει την πώληση των δανείων που περιέχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία, ο κ. Τσίπρας σιώπησε.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κούρεμα των χρεών των μικρομεσαίων, γιατί αν δε το κάνει θα τους οδηγήσει σε πτώχευση. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αυτό να μην επιτραπεί από το Eurogroup, είπε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες δημοσιονομικής χαλάρωσής που επικρατούν και αν χρειαστεί να νομοθετήσουμε μονομερώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας το 2015 συνθηκολόγησε γιατί φοβήθηκε να προχωρήσει σε ρήξη και τελικά είπε «ναι σε όλα», στους δανειστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.