ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Sky News: «Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα»

Sky News: «Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα»

Θέμα στη διαδικτυακή έκδοση του βρετανικού δικτύου Sky News έγιναν οι καταστροφικές φωτιές που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας, κυρίως στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Από την Ελλάδα ως την Καλιφόρνια, το φετινό καλοκαίρι σειρά από μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με ζωές να χάνονται και χιλιάδες κατοίκους να εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Στην Ευρώπη, όπου ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την κλιματική αλλαγή για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, οι φλόγες έχουν κάψει περιοχές σε πολλές χώρες, από την Ιταλία έως την Ελλάδα και την Τουρκία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πρωτεύουσα Αθήνα.

Σε αρκετές δραματικές σκηνές, κάτοικοι και παραθεριστές έπρεπε να μεταφερθούν από το νησί της Εύβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, καθώς όλες οι άλλες έξοδοι διαφυγής αποκλείστηκαν.

Η Ελένη Μυριβήλη, Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης στον δήμο της Αθήνας, παρομοίασε τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα με μια «ταινία καταστροφής». Παράλληλα, χαιρέτισε την “υπέροχη” διεθνή υποστήριξη, καθώς μια ομάδα Βρετανών πυροσβεστών έφτασε σήμερα για να βοηθήσει.

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, που τροφοδοτούνται από συνθήκες ξηρασίας, μετά τον χειρότερο καύσωνα στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για τραυματισμούς που σχετίζονται με τη φωτιά, συμπεριλαμβανομένων δύο πυροσβεστών που νοσηλεύονται στην εντατική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.