ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία στην Βουλή για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ (φωτό)

Συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία στην Βουλή για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ (φωτό)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πραγματοποιήσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο χώρο της ενημέρωσης.

Κατά την προσυγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ, οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου Παναγιώτης Κατάρας υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζομένους, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα εγγυώνται  αξιοπρεπείς μισθούς, αντιμετώπιση της συνεχώς διογκούμενης ανεργίας με άμεσα και δραστικά μέτρα και τη θεσμοθέτηση πόρου υπέρ των επικουρικών Ταμείων του κλάδου και με την ένταξη σε αυτά όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.

Υπογράμμισαν, δε, ότι «όλοι όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας, θα μας βρουν αποφασιστικά και αμετακίνητα σύσσωμους απέναντί τους».

Στη συνέχεια οι απεργοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Γ. Βαρεμένο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνόντος κόμματος  στους οποίους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου. Το ψήφισμα προωθήθηκε και στα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2016, διεκδικώντας:

  • Να δημιουργηθεί αυτόνομη διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με λογιστική αυτοτέλεια, εντός του ΕΦΚΑ.
  • Να διατηρηθούν ο ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ – ΕΤΑΣ ως αυτοδιοικούμενοι φορείς υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
  • Θεσμοθέτηση πόρου, ενός τέλος πλουραλισμού, από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας. ο οποίος θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ -ΕΤΑΣ. Που θα στηρίξει τα Ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.
  • Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, αλλά και με μια βασική προϋπόθεση: ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σ’ αυτό το πλαίσιο. καλούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα των Ταμείων μας. Συνεχίζουμε το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς φόβο, με επιμονή στις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, πιστεύοντας ότι  αποτελεί τη μόνη οδό για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ασφαλιστικό».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.