ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

F.T.: «O Αλ. Τσίπρας πληρώνει το τίμημα για τον εναγκαλισμό με τον καπιταλισμό»

F.T.: «O Αλ. Τσίπρας πληρώνει το τίμημα για τον εναγκαλισμό με τον καπιταλισμό»

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ελλάδα, στην πολιτική της κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας της φιλοξενούν οι Financial Times. 

Σε άρθρο με τίτλο «ο Τσίπρας ακροβατεί στο τεντωμένο σχοινί των μεταρρυθμίσεων», η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο «αρχηγός του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα για τον εναγκαλισμό με τον καπιταλισμό». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η παθιασμένη ρητορική κατά της λιτότητας έχει αποσυρθεί για την ώρα και ένας πιο συγκροτημένος Αλέξης Τσίπρας τώρα καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις ως αμοιβαία επωφελείς».

Ο έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται τώρα να είναι ανυπόμονος για την έξοδο της χώρας στις αγορές μετά από τρία χρόνια. Έχει διώξει από το υπουργικό συμβούλιο τους ακροαριστερούς που ήταν αντίθετοι στις συμφωνηθείσες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ανανεώθηκε η «απίθανη συμμαχία με το δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Οι Financial Times κάνουν αναφορά στο πρόσφατο «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μετά τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό όμως προκαλεί εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει βασίσει τη ρητορική του στην ελάφρυνση του χρέους.  

«Η Αθήνα μπορεί να καταλήξει να είναι πάλι το θύμα μιας συμφωνίας μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, η οποία θα εξαναγκάσει την Ελλάδα να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους που δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα», σημειώνει ο Wolfango Piccoli, αντιπρόεδρος της Teneo Intelligence, μιας εταιρείας συμβούλων για διαχείριση ρίσκου. 

Τι δηλώνει στους FT ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το δημοσίευμα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήδη πληρώνει ένα μεγάλο πολιτικό κόστος για τον εναγκαλισμό με τον καπιταλισμό», όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες προηγείται με διψήφιο ποσοστό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε δηλώσεις του προς τους FT, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα πλήρως και όχι απλώς θα το εφαρμόσουμε, αλλά θα κάνουμε και επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση και στη δικαιοσύνη». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο για πολλούς «εν αναμονή πρωθυπουργός» Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι η κυβέρνησή του θα είναι η πρώτη που θα έχει την «πραγματική ιδιοκτησία» του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.