ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Telegraph: Κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στη Ράκα της Συρίας

Telegraph: Κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στη Ράκα της Συρίας

Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Ράκα της Συρίας, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον οποίο συμμετέχει.

Παράλληλα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, θα έχει επαφές με τη Ρωσία.

«Η Ράκα είναι η καρδιά του χαλιφάτου (…) Θα εντείνουμε την εκπαίδευση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και επίσης θα δούμε μια αληθινή κλιμάκωση της αεροπορικής υποστήριξης στη Ράκα από πλευράς όλου του συνασπισμού. Θα χρειαστεί να μιλήσουμε με τους Ρώσους», ανέφερε μία πηγή στο φύλλο της εφημερίδας The Telegraph που κυκλοφόρησε χθες Κυριακή.

Κατά την Τέλεγκραφ, η RAF διεξήγαγε περίπου 60 επιδρομές στη Συρία και 347 στο Ιράκ το 2016. Το 2017, το επιτελείο σκοπεύει η δράση της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας να επικεντρωθεί στη Συρία.

Η Ράκα, που καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές το 2013, είναι η de facto πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.