Οι «Πραγματικές Νοικοκυρές του ISIS» το σατιρικό σκετς που προκάλεσε αντιδράσεις (βίντεο)

Οι «Πραγματικές Νοικοκυρές του ISIS» το σατιρικό σκετς που προκάλεσε  αντιδράσεις (βίντεο)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα σκετς σατιρικής εκπομπής του BBC με τίτλο «Οι Πραγματικές Νοικοκυρές του ISIS» (Real Housewives of ISIS).

Στο επίμαχο σκετς πρωταγωνιστούν τέσσερις υποτιθέμενες μουσουλμάνες Βρετανίδες που το έχουν σκάσει από τα σπίτια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το διάρκειας δύο λεπτών σκετς, το οποίο εμπεριέχεται σε ένα κωμικό σόου πολιτικής σάτιρας με τίτλο «Επαναστατώντας», ξεκινάει δείχνοντας μία από τις γυναίκες να είναι αναποφάσιστη για το τι θα φορέσει σε… έναν αποκεφαλισμό.

Μία άλλη σκηνή δείχνει δύο από τις γυναίκες να μαλώνουν επειδή φόρεσαν το ίδιο… γιλέκο με εκρηκτικά για επίθεση αυτοκτονίας.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του BBC στο Facebook προκάλεσε αντιφατικά σχόλια και αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο σατιρικό του περιεχόμενο και το είδαν εκατομμύρια χρήστες.

«Κακόγουστο και καθόλου αστείο», έγραψε μία χρήστρια του Facebook, η Άννα Μπούτσερ. «Είμαι βέβαιη ότι εκείνοι που έχουν πληγεί από τον ISIS ή έχουν υπάρξει θύματά του ή οι συγγενείς των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων δεν θα γελάνε».

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Κατασκευάζοντας μία εικόνα των μουσουλμάνων γυναικών ως καταπιεσμένες και παθιασμένες με την τρομοκρατία σε μία περίοδο διάχυτης έμφυλης ισλαμοφβίας είναι απίστευτα μοχθηρό».

Ο μουσουλμάνος σκιτσογράφος Φαράζ Άλι επίσης χαρακτήρισε «κακόγουστο» το σκετς, αλλά από την άλλη ο μουσουλμάνος βρετανός κωμικός Άλι Σαχαλόμ το βρήκε «πολύ αστείο» και καθόλου προσβλητικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Σάρα Σάλεμ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Warwick, αντί να δείξει πόσο «γελοίες» είναι οι ισλαμοφοβικές ιδέες, το σκετς κατέληξε να ενισχύσει αυτού του είδους τα στερεότυπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.