Η κατάσταση στη Μόρια με τους χιονισμένους καταυλισμούς κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ (βίντεο)

Η κατάσταση στη Μόρια με τους χιονισμένους καταυλισμούς κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ (βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ κάνει η έντονη κακοκαιρία που έχει πλήξει την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες καθώς και η διαβίωση των προσφύγων σε καταυλισμούς γεμάτους χιόνι.

Το CNN μεταδίδει ότι η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας είναι ρευστή, καθώς εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσοι άνθρωποι ζουν ακόμη σε σκηνές. Το αμερικανικό δίκτυο μεταδίδει δηλώσεις εθελοντών ότι χιλιάδες πρόσφυγες ζουν ακόμη σε σκηνές, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

Κάτοικος της Λέσβου και εθελόντρια μίλησε στο CNN για την κατάσταση, ενώ παρείχε φωτογραφίες και βίντεο στο οποίο φαίνονται σκηνές να έχουν καταρρεύσει υπό το βάρος του χιονιού! «Είμαι έκπληκτη που δεν έχουμε ακόμη νεκρό», δήλωσε. Από την άλλη, βέβαια, επικεφαλής ανθρωπιστικής οργάνωσης δηλώνει ότι είδε λίγα περιστατικά υποθερμίας στην Μόρια, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κατάλληλα ρούχα για τον χειμώνα. Τέλος, ερευνήτρια που εργάζεται για τη Διεθνή Αμνηστία και βρέθηκε στην Μόρια στις αρχές Δεκέμβρη, δήλωσε στο CNN ότι ακόμη και οι άνθρωποι που κοιμούνται σε κοντέινερ δεν μπορούν να ζεσταθούν.

Η ασυνήθιστη για την Ελλάδα κακοκαιρία μεταδόθηκε και από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα με το Γαλλικό Πρακτορείο να κάνει λόγο για έντονο ψύχος και τη μετακίνηση πολλών μεταναστών σε κοντέινερ και θερμαινόμενες σκηνές.

«Στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στο νησί της Λέσβου  πάνω από 2.500 άνθρωποι ζουν σε σκηνές, χωρίς ζεστό νερό ή θέρμανση, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ανάπηρων», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο εργαζόμενο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Από την άλλη, ο βρετανικός Independent μεταδίδει ότι τουλάχιστον ένας Αφγανός άντρας πέθανε εξαιτίας του κρύου την περασμένη εβδομάδα.

«Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα “μπορούν να παγώσουν μέχρι θανάτου” στο χιόνι εξαιτίας της ανεπαρκούς χειμερινής προετοιμασίας, προειδοποιούν ομάδες βοήθειας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο οποίο υπογραμμίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες που έχει καταγράψει ο υδράργυρος στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.