Ε.Ακρίτα: «Κλείνουμε την πόρτα του ΔΟΛ πίσω μας»

Ε.Ακρίτα: «Κλείνουμε την πόρτα του ΔΟΛ πίσω μας»

«Δύσκολη ημέρα σήμερα. Αλλο να την περιμένεις κι άλλο να έρχεται», έγραψε η Ελενα Ακρίτα στον λογαριασμό της στο Facebook, μετά από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ.   

Γράφοντας για την πρώτη φορά που μπήκε στα γραφεία της εφημερίδας, στην οδό Χρήστου Λαδά και αναφέροντας ότι έζησε σε αυτήν 40 χρόνια, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ομως, τώρα που κλείνουμε την πόρτα πίσω μας, δεν φεύγουμε με άδεια χέρια. Παίρνουμε μαζί μας τα πιο ακριβά, τα πιο πολύτιμα. Τους φίλους μας και τις μνήμες μας. Όλα τ’ άλλα είναι σιωπή».

Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα:

«Κρατάω στα χέρια μου το τελευταίο φύλλο των Νέων. Συλλεκτικό όπως και το Βήμα αύριο – ο ΔΟΛ ιδρύθηκε το 1922. Θυμάμαι 18χρονο κορίτσι, πρωτομπήκα στην Χρήστου Λαδά 3 για ν’ ανέβω στον 3ο που ήταν ο Ταχυδρόμος. Στο ασανσέρ ο Μάριος Πλωρίτης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο κυρ Σταύρος ο καφετζής. Σούπερ κι σταρ κι οι τρεις, ο καθένας με τον τρόπο του. Κι εγώ στριμωχτά, χαλκομανία, δεν ανέπνεα… ακόμα έχω την εικόνα μες τα μάτια μου.

Με μικρές διακοπές, έζησα εκεί μέσα 40 ολόκληρα χρόνια. Μια ζωή. Είμαι η παλιότερη εκεί; Μπορεί. Δεν θέλω να το σκέφτομαι, με τρομάζουν τα χρόνια που περνάνε.

Δώσαμε τον αγώνα μας μέχρι την τελευταία στιγμή κι ας βούλιαζε το πλοίο. Δύσκολη μέρα σήμερα. Άλλο να την περιμένεις κι άλλο να έρχεται. Όμως, τώρα που κλείνουμε την πόρτα πίσω μας, δεν φεύγουμε με άδεια χέρια. Παίρνουμε μαζί μας τα πιο ακριβά, τα πιο πολύτιμα. Τους φίλους μας και τις μνήμες μας. Όλα τ’ άλλα είναι σιωπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υ.Γ. Όποιος θέλει να μας ”την πει”, ας προσπεράσει τον συγκεκριμένο τοίχο. Η καρδιά βαριά σήμερα, ας το σεβαστούν, θερμή παράκληση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.