ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β. Μουλόπουλος: Απορρίφθηκε η επενδυτική πρόταση – Στο τιμόνι του ΔΟΛ οι τράπεζες

Β. Μουλόπουλος: Απορρίφθηκε η επενδυτική πρόταση – Στο τιμόνι του ΔΟΛ οι τράπεζες

«Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ’ ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου», σημείωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο». Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον στο τιμόνι του ΔΟΛ είναι οι τράπεζες, ενώ ο ίδιος δεν έχει πια κανέναν ρόλο στον Οργανισμό.

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε από αρθρογράφους του συγκροτήματος όταν ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει ρόλο για τη σωτηρία του, είπε ότι προέρχονταν από μια πολύ μικρή μειονότητα, που δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε δέκα υπογραφές σε ένα κείμενο εναντίον του. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος είχε καταφερθεί εναντίον του κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφικό υπόκοσμο», σημείωσε: «Είναι τιμή μου να λέει κάτι τέτοιο ο Πρετεντέρης για μένα, είναι εύσημο».

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επανέλαβε ότι ήταν προσωπική του επιλογή να εμπλακεί στη διάσωση του ΔΟΛ. «Αυτό το έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο ΔΟΛ. “Κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ψυχάρη έγραφε”», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Την κυβέρνηση την έμπλεξαν, γιατί αρνούνται αυτό που διεκδικούν για τον εαυτό τους. Όποιος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης, του Τσίπρα, της Β.Κορέας, του Τσάβες, δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου… Όποιος δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί είναι δημοσιογράφος, δημοκρατικός κλπ Είναι γελοίο», σημείωσε.

«Θυμίζω ότι είμαι πρώην βουλευτής, ούτε στην Κεντρική Επιτροπή είμαι, ούτε σε κάποια θέση κομματική του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν πρόεδρος της Αυγής. Στο ΔΣ της Αυγής υπάρχουν και μέλη που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει μια δική της αυτονομία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν υποψίες, αλλά η προσπάθεια να εμπλέξουν την κυβέρνηση… το ξαναείπα, και ο Παντελής Καψής που πήγε στο ΣΚΑΪ τι είναι; Αυτό δεν τους πειράζει. Όταν ο Αλαφούζος πήγε να συναντήσει τον Ψυχάρη για να πάρει το Βήμα και Τα Νέα, δεν είδα να ενοχλείται και κανένας», πρόσθεσε ο Β. Μουλόπουλος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε ζητήσει να γίνει μια γενική συνέλευση όπου να κριθεί, μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, τι να γίνει σε ό,τι τον αφορά. «Με απέτρεψε και η ιδιοκτησία και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Η μεν ιδιοκτησία είπε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι την καταργούσα και έβαζα εταίρους τους εργαζόμενους, οι δε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι -των οποίων σεβάστηκα τη γνώμη, ότι αυτό μπορεί να δημιουργούσε άσχημες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις μέσα στο συγκρότημα. Αυτό είχε μια λογική», ανέφερε.

«Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση. Φοβάμαι ότι θα μείνουν στο τέλος είτε πραγματικά δημοσιογραφικός υπόκοσμος όπως ο Αναστασιάδης, είτε οι Μπερλουσκόνηδες. Αυτό πράγματι αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Β. Μουλόπουλος.

Η απόρριψη του επενδυτή και οι τράπεζες

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι στον ΔΟΛ θα μπει ειδικός εκκαθαριστής μετά από αίτημα των τραπεζών, ο κ. Μουλόπουλος ανέφερε: «Μοιραία αυτή θα είναι η εξέλιξη…».

«Έγιναν προσπάθειες, είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία όμως -παρ’ ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα αφού έβαζε λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί, ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί θα έβαζαν λεφτά στα ταμεία τους και θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ – αυτή απορρίφθηκε και δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν ξέρω αν θα κλείσουν τα έντυπα. Για να μην κλείσουν, θα πρέπει οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τον ΔΟΛ, δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην βρούμε τις εφημερίδες στα περίπτερα. Δεν είναι ότι έχουν εξαντληθεί τα εκτυπωτικά, έχουν εξαντληθεί οι άνθρωποι, πολλοί δεν έχουν τα εισιτήρια να πάνε στη δουλειά. Οι κήνσορες έχουν κάνει και λεφτά και έχουν βρει ήδη και άλλες θέσεις, οι 500 εργαζόμενοι δεν το έχουν», πρόσθεσε ο κ. Μουλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι με τις τράπεζες στο τιμόνι, αυτός δεν έχει κανέναν ρόλο σήμερα πλέον στον Οργανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.