ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η επιστροφή της Ράνιαs Τζίμα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Η επιστροφή της Ράνιαs Τζίμα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Οταν ο Σκωτσέζος μυθιστοριογράφος Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον έγραφε ότι «στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο», θα πρέπει να είχε κατά νου κάτι ιστορίες ζωής όπως αυτή του Γαβριήλ και της Ράνιας. Ή το αντίστροφο. Ο Γαβριήλ και η Ράνια έχουν ενδεχομένως μετουσιώσει σε στάση ζωής την ατάκα του σπουδαίου συγγραφέα.

Μέσα Δεκέμβρη 2016. Η Ράνια Τζίμα στέκεται έξω από το μεγάλο κτίριο της Μεσογείων με τη «σήμανση» «MEGA-ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.». Σήμερα δεν είναι βιαστική όπως άλλες φορές. Δεν τρέχει να προλάβει κάποιο ρεπορτάζ στη λεωφόρο του Μεγάλου Καναλιού. Εχει πάψει άλλωστε εδώ και καιρό να λειτουργεί με φώτα πορείας. Από το μυαλό της περνούν χιλιάδες σκέψεις, στη μνήμη της παίζουν εκατομμύρια σκηνές. Καλές, κακές, εύκολες, δύσκολες, φορτισμένες, κερδισμένες, χαμένες, δικαιωμένες. Εκεί διδάχθηκε τα μυστικά του πολιτικού ρεπορτάζ, εκεί έμαθε να «χτίζει» γερό στομάχι, εκεί βίωσε για πέντε ολόκληρα χρόνια την όχι και τόσο αναίμακτη επαγγελματική της ανέλιξη, εκεί έζησε όλο το εύρος του θεμιτού και αθέμιτου ανταγωνισμού, εκεί γέλασε, έκλαψε, αγχώθηκε, φώναξε, σιώπησε, έμαθε, ξέχασε, πάλεψε, προχώρησε. Και το κυριότερο: εκεί, στο πάνελ της εκπομπής «Πρωινό Mega» γνώρισε το καλοκαίρι του 2014 τον μεγάλο έρωτα της ζωής της Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Σκέφτεται ότι όλα θέλει να τα κρατήσει, ότι τίποτα δεν θέλει να πετάξει. Πως και οι δυσκολίες, και οι «πόλεμοι», και οι διαμάχες, και τα unfair μέσα στη ζωή είναι – πώς θα μπορούσαν να βγουν από τα επαγγελματικά παιχνίδια; Είναι βέβαιη, σχεδόν πεπεισμένη, ότι αυτοί που της φέρθηκαν σκληρά τη βοήθησαν περισσότερο, χτίζοντας μέσα της μία ατσαλένια άμυνα απέναντι στις άδικες κρίσεις και στα χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση. 

Υστερα από λίγο ορθώνει την κορμοστασιά της και περνά στο εσωτερικό του μέχρι πρότινος δεύτερου σπιτιού της. Το ασανσέρ δεν σταματάει στον 6ο, όπου βρίσκεται το γραφείο της, αλλά στον δεύτερο, στο λογιστήριο του MEGA. Εκεί υπογράφει την παραίτησή της. Στην τσάντα της δεν κρατάει κάποιο χαρτί, ούτε κρύβει κάποιο «φύλλο» διεκδίκησης. Δεν έχει σκοπό να κινηθεί νομικά εναντίον του MEGA για τους μισθούς έξι μηνών που ακόμη της χρωστάνε, θεωρεί ότι για την ώρα είναι καλύτερο να εναποθέσει στη διακριτική ευχέρεια του καναλιού το αν και το πότε θα πάρει τα χρήματά της. Αμέσως μετά την υπογραφή του επαγγελματικού της διαζυγίου ανεβαίνει στον 6ο, μαζεύει το γραφείο της, χαιρετά τους λιγοστούς συναδέλφους που βρίσκονται στις θέσεις τους, ρίχνει πίσω της μια βιαστική ματιά και βγαίνει στη Μεσογείων. Τώρα σκέφτεται ότι αυτό το διαζύγιο ήταν επώδυνο. 

Οχι ως αποτέλεσμα, αλλά ως διαδικασία. Ωστόσο, τρόμος για την επόμενη μέρα, η απειλή του μαύρου στις τηλεοπτικές οθόνες, η οικονομική ανασφάλεια, το επαγγελματικό αδιέξοδο που βίωσε μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους της κατάφεραν να λειάνουν πάρα πολλά κομμάτια μέσα της, στρογγυλεύοντας ακόμη και σχέσεις που δεν έφεραν τίποτε άλλο πέρα από οξείες γωνίες. 

Για λίγα λεπτά κοντοστέκεται σε μια γωνιά του δρόμου μπαίνει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και αρχίζει να γράφει χωρίς καν να σκέφτεται: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους πολύ ικανούς συναδέλφους στο MEGA που από εκείνους έμαθα πολλά. Η σκέψη μου στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούν και περάσαμε και μια ευχή σύντομα όλα να γίνουν όπως πριν και να τους δούμε στον αέρα! Ολα στη ζωή προχωράνε και πάντα έρχονται τα καλύτερα. Ενα νέο ταξίδι ξεκινάει λοιπόν!». 

Η διπλή πρόταση και το «οξυγόνο» του ALPHA

Το νέο ταξίδι της Ράνιας έχει ήδη κλειστεί από τις αρχές Δεκέμβρη και έχει ως προορισμό το κανάλι της Κάντζας. Αρκετούς μήνες πριν είχε προηγηθεί μία πρώτη συζήτηση με τον ALPHA, η οποία την εποχή εκείνη δεν ευοδώθηκε λόγω του ότι η πολιτική συντάκτρια του MEGA διένυε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, την οποία φύλαγε αρχικά ως επτασφράγιστο μυστικό. Η απάντησή της, «ξέρετε, είμαι έγκυος και δεν θα μπορέσω για την ώρα να αναλάβω ένα τόσο σημαντικό πόστο», εκτιμάται ωστόσο υπέρ το δέον ειλικρινής, με αποτέλεσμα η πόρτα αυτή να παραμείνει ανοιχτή για την όμορφη δημοσιογράφο. Ο Βασίλης Παπαδρόσος, ο διευθυντής Ειδήσεων του ALPHA, ένας άνθρωπος που ξέρει να διεκδικεί με δυναμισμό ό,τι πιστεύει πως αξίζει, την καλεί ξανά και η συμφωνία τους κλείνεται σε λιγότερο από δύο 24ωρα. 

Το πρωινό της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017 η Ράνια περνά το κατώφλι του ALPHA χαμογελαστή, πλήρης και έτοιμη για το επόμενο μεγάλο επαγγελματικό στοίχημα ως πολιτική ρεπόρτερ του καναλιού. Η προσαρμογή είναι εύκολη, θέμα ωρών, καθώς με τους περισσότερους συναδέλφους της γνωρίζεται εδώ και χρόνια από το ελεύθερο και το πολιτικό ρεπορτάζ. Το καθημερινό της ωράριο είναι βαρύ και το πόστο της τη θέλει να βρίσκεται ανελλιπώς στο κανάλι από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Αυτό δεν την ενοχλεί. Από τα τέλη Νοέμβρη ήθελε, άλλωστε, σαν τρελή να βγει από το σπίτι και να μπει ξανά στον δημοσιογραφικό στίβο. «Η Ράνια όχι μόνο συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι δεν θα είναι η κλασική μαμά που μένει στο σπίτι για να μεγαλώσει το μωρό της αλλά το ήθελε κιόλας», λέει στενή της φίλη και συνεχίζει: «Λίγους μήνες μετά τον ερχομό της κόρης της, την οποία λατρεύει, μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε: “Είμαι με το ένα πόδι έξω! Θέλω να δουλέψω!”. Θεωρώ ότι πέραν των βιοποριστικών λόγων, η Ράνια έπρεπε να δουλέψει. Αν έμενε σπίτι, θα γινόταν κακή μάνα, κακή σύζυγος, κακή φίλη. Δεν ανήκει στις γυναίκες που ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει την κοσμοθεωρία τους. Το οξυγόνο της Ράνιας είναι η δουλειά της». 

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τραπεζικός υπάλληλος και σπουδαίος πατέρας 

Το οξυγόνο μιας επαγγελματικής ενασχόλησης αναζητούσε το τελευταίο διάστημα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος ήταν άνεργος τους τελευταίους 14 μήνες. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2015, μετά την πολυσυζητημένη παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα, τον Νοέμβριο του 2015, επιδίωξε αρχικά την εσωτερική αναζήτηση και την απομόνωση. Την εποχή εκείνη διαβάζει αμέτρητες ώρες για το διδακτορικό του, το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, ενώ τα βράδια του τα περνά με τη σύντροφό του Ράνια Τζίμα και κάποιους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν θέλει ακόμη να δουλέψει, αλλά να πάρει τον χρόνο του. Να σκεφτεί, να ανασυνταχθεί. Κάπως έτσι, περνούν τέσσερις μήνες. Η ανήσυχη ψυχοσύνθεσή του δεν του επιτρέπει άλλες αναβολές και πριν από σχεδόν δέκα μήνες ξεκινά να ψάχνει για δουλειά. Στέλνει βιογραφικά, κάνει συναντήσεις, αρνείται να παραδοθεί σε γνωριμίες, υπερπηδά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που συνεχίζουν να του βάζουν αλλοτινοί σύντροφοι και τα καταφέρνει. Πριν από έναν μήνα ο γοητευτικός Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκινά να εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με μπλοκάκι στο Τμήμα Ερευνών της Eurobank, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο μιας φυσιολογικής ζωής.

Η πολιτική δεν του λείπει και η επιστροφή του σε αυτή ακούγεται για την ώρα ως κάτι μακρινό, όπως μακρινά ακούγονται όλα τα αστεία σενάρια που γράφτηκαν κατά καιρούς γύρω από το πρόσωπό του. «Για τον Γαβριήλ ειπώθηκαν και γράφτηκαν απίστευτες φρικαλεότητες, οι οποίες δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από ποιους είχαν εκπορευτεί και υπαγορευτεί», λέει άνθρωπος που τον γνωρίζει και συνεχίζει: «Ολες, όμως, για κακή τους τύχη κατέρρευσαν από την ίδια τη ζωή. Απ’ όλα τα τέρατα που γράφτηκαν κατά καιρούς το πλέον κακοπροαίρετο ήταν ο υποτιθέμενος γάμος με γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών. Και όταν διέρρευσε η εγκυμοσύνη της Ράνιας, επειδή δεν είχαν τα guts να το διαχειριστούν, συνέχισαν τον οχετό της κακοήθειας λέγοντας πως η Ράνια είναι… παρένθετη μητέρα. Το περιβάλλον του τού είπε από την πρώτη ημέρα να βγει και να απαντήσει σε αυτή την αηδία τόσο για τη Ράνια και τον ίδιο όσο και για το παιδί που θα ερχόταν σε λίγους μήνες στον κόσμο. Εκείνη την περίοδο το ζευγάρι κατάλαβε ότι δεν υπάρχει όριο στην αρρώστια».

Ο ερχομός της κόρης τους στα τέλη Αυγούστου του 2016 όχι απλώς έβαλε στο περιθώριο όλες τις επιθέσεις αλλά κατάφερε να διαγράψει από το πρόσωπο της Ράνιας και του Γαβριήλ ακόμη και την παραμικρή ρυτίδα προβληματισμού και στενοχώριας. Ο ίδιος κρατά σήμερα επάξια τον ρόλο του ιδανικού συζύγου και ακόμη περισσότερο του σπουδαίου πατέρα, όπως επαναλαμβάνει συχνά η Ράνια όπου σταθεί κι όπου βρεθεί… 

Ενα κανονικό ζευγάρι με μια κανονική ζωή… 

Οι μήνες που προηγήθηκαν της επαγγελματικής αποκατάστασης της Ράνιας και του Γαβριήλ δεν ήταν εύκολοι σε οικονομικό επίπεδο και, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, το συγγενικό περιβάλλον τους ήταν αυτό που τους βοηθούσε όταν και όποτε χρειαζόταν. Από το μυαλό της Ράνιας πέρασε πολλές φορές η ιδέα να φύγουν. Να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αμερική ή σε κάποια χώρα της Ευρώπης όπου θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. «Εδώ έφυγαν μετανάστες άνθρωποι που δεν γνώριζαν καν τη γλώσσα και τα κατάφεραν», έλεγε συχνά η Ράνια στον στενό φιλικό τους κύκλο. «Οχι, δεν φοβάμαι να φύγω και να ξεκινήσω από το μηδέν. Με τα εφόδια που μας έδωσαν οι δικοί μας θα ήταν ύβρις να λέμε ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή», συνέχιζει. Ο Γαβριήλ δεν την άκουγε ή έκανε πως δεν την άκουγε. Για εκείνον η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδιαπραγμάτευτη, όπως ακριβώς και η πίστη του ότι ο προσωπικός τους αγώνας πρέπει να δοθεί εντός των ελληνικών συνόρων. 

Εκεί, στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης όπου ζουν με τη σχεδόν 6 μηνών κόρη τους, δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα όπως κάνουν οι πάντες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τις τύψεις τους αναφορικά με τις ώρες που περνούν με το παιδί και θα τις ήθελαν περισσότερες, με τις χαρές τους όταν κατακτούν όσα ονειρεύτηκαν, με τα άγχη τους κάθε φορά που κάτι στραβώνει, με τα βιβλία τους, τις ταινίες τους, τις συζητήσεις τους και την ατάκα που τους ένωσε σαν μια γροθιά συνθλίβοντας οριστικά τις κακές γλώσσες: «Στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.