Αναστάτωση στην ΕΡΤ από τον «πόλεμο» δηλώσεων και ανακοινώσεων

Αναστάτωση στην ΕΡΤ από τον «πόλεμο» δηλώσεων και ανακοινώσεων

Αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καθώς κάποιες δηλώσεις δημοσιογράφων και καλεσμένων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τις οποίες καλείται να διαχειριστεί η διοίκηση της ΕΡΤ.

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε στην εκπομπή “Αίθουσα Σύνταξης” στην οποία η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη είπε στον αέρα της εκπομπής πως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν μπήκε στην Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν”. Οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν έντονες και ακολούθησαν πολλά δημοσιεύματα μέσω των οποίων ασκήθηκε κριτική στη φρασεολογία της Α. Γιάμαλη αλλά και στην ανοχή της ΕΡΤ. 

Ακολούθησε σήμερα το πρωί η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης από την εκπομπή “Πρωινή ζώνη” στην διάρκεια της οποίας καταφέρθηκε εναντίον του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ λόγω προβολής θέματος στο οποίο προβλήθηκε ρεπορτάζ για το “πόθεν έσχες” της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόβσκι. Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τους δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ανυπόστατα ψεύδη. Αμέσως εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΡΤ σύμφωνα με την οποία αναφέρονται τα εξής: “Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία”. Αμέσως μετά ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας. Συγκεκριμένα, ο Μακάριος Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ σχετικά με τα “πόθεν έσχες” της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη. Τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.