Wall Street Journal: «Λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των πιέσεων του ΔΝΤ»

Wall Street Journal: «Λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των πιέσεων του ΔΝΤ»

Σε μια ακτινογραφία των λεπτών ισορροπιών που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την πίεση του ΔΝΤ για την λήψη επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων προχωρά η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα η Ελληνική κυβέρνηση είναι πλέον χωρισμένη στα δύο σχετικά με το πώς θα ξεπεράσει το αδιέξοδο που έχει προκύψει τους πιστωτές.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ορισμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον πιέζουν να προβεί σε άμεσες παραχωρήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ άλλοι τον πιέζουν να κρατήσει μια πιο σκληρή στάση έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και των πιστωτών της χώρας.

Στα πλαίσια της πολιτικής σύγκρουσης που περιγράφεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η WSJ εντάσσει και την έκρηξη του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, και τη δημόσια αντιπαράθεση του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα αποδίδει τον εκνευρισμό του Υπουργού Οικονομικών στους φόβους του κ. Τσακαλώτου ότι ορισμένοι σύντροφοί του επιδιώκουν να του φορτώσουν την ευθύνη για τους επερχόμενους συμβιβασμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.