ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Ιβάν Σαββίδη με Γ. Μπόμπολα – Τρόπο να «μπει» στο MEGA ψάχνει ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Συνάντηση Ιβάν Σαββίδη με Γ. Μπόμπολα – Τρόπο να «μπει» στο MEGA ψάχνει ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε συνάντηση με τον Γιώργο Μπόμπολα και το γιο του Φώτη προχθές στα γραφεία του Πήγασου.

Οι δύο πλευρές διερευνούν το ενδεχόμενο συνεργασίας εδώ και αρκετές εβδομάδες -ακριβέστερα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων του επιχειρηματία με τον Σταύρο Ψυχάρη (μέσω Βασίλη Μουλόπουλου) για τον ΔΟΛ.

Η οικογένεια Μπόμπολα επιδιώκει να τον εντάξει στη μετοχική σύνθεση της εκδοτικής της επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα τραπεζικά της δάνεια ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ και οι κυκλοφορίες των εντύπων της έχουν πέσει πολύ χαμηλότερα από το όριο επιβίωσης.

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στοχεύει στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου του Μega. 

Άλλωστε, και η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ εκεί κατέτεινε. Αν είχε προχωρήσει η υπόθεση, με λίγα παραπάνω από 20 εκατ ευρώ θα είχε πάρει το 20% των μετοχών του καναλιού (τόσο ελέγχει η πλευρά Ψυχάρη). 

Και, ταυτόχρονα, τους ιστορικούς τίτλους των εφημερίδων «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ«. Μαζί, βέβαια, με το βάρος των τραπεζικών δανείων ύψους 170 εκατ ευρώ.

Στην περίπτωση του Πήγασου το πράγμα μοιάζει πιο ελκυστικό, μιας που η οικογένεια Μπόμπολα έχει το 32% του Mega. Οι τίτλοι των εντύπων (Έθνος, Ημερησία) δεν είναι, βέβαια, του βεληνεκούς του ΔΟΛ, όμως αυτό μάλλον δεν αποθαρρύνει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ψάχνει τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα μεγάλο κανάλι.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τη σφοδρή επιθυμία της κυβέρνησης να αποκτήσει «φωνή» σε ένα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι. Οι σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είναι στενές, το ίδιο και με τον Φώτη Μπόμπολα, συνεπώς δεν αποκλείεται να προχωρήσει ο «γάμος» με δική της «κουμπαριά». Οι προϋποθέσεις υπάρχουν και οι πιστώτριες τράπεζες θα συμφωνήσουν με ό,τι διασφαλίζει τα χρήματά τους.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όπως γράφουμε και στην αρχή η πλευρά Μπόμπολα θέλει να διασώσει συνολικά την εκδοτική της επιχείρηση και να είναι παρούσα στην «επόμενη μέρα» του Μega, όμως δεν είναι βέβαιο ότι τις σκέψεις αυτές συμμερίζεται πλήρως και ο Ιβάν Σαββίδης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.