ΕΣΗΕΑ για MEGA: «Αποτελεί μονόδρομο η άμεση επιστροφή στην ενότητα»

ΕΣΗΕΑ για MEGA: «Αποτελεί μονόδρομο η άμεση επιστροφή στην ενότητα»

Για «ενημέρωση στο ψυγείο» και «δημοσιογράφους στη γωνία» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για το Mega η ΕΣΗΕΑ. Η Ένωση αναφέρεται στους απλήρωτους εργαζόμενους και τονίζει ότι «αποτελεί μονόδρομο η άμεση επιστροφή στην ενότητα». «Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα για το «MEGA» χωρίς δημοσιογράφους και δελτία ειδήσεων» τονίζεται.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η συνταγή της ψυχαγωγίας που βολεύει κάποιους στο “MEGA” φαίνεται να κάνει τον κύκλο της, αφού και οι ταινιοθήκες κάποτε εξαντλούνται.

Ένα χρόνο τώρα οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού κρύβονται πίσω από τα δάνεια αλλά φροντίζουν να παίζει ο σταθμός και η διαφήμιση να γεμίζει τα ταμεία.

Το αντίτιμο αυτής της πρακτικής είναι να κρατούν στο ψυγείο την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους στη γωνία.

Μαζί με τους ιδιοκτήτες, όμως, που εξασφαλίζουν δωρεάν χρόνο, κερδισμένοι βγαίνουν και όσοι δεν θέλουν να παίζουν οι ειδήσεις επιδιώκοντας πολιτική… αποτοξίνωση αλλά και αυτοί που μαζεύουν τα λεφτά από τα τιμολόγια των διαφημίσεων.

Η μεγάλη ευθύνη, όμως, βαρύνει τους αρχιτέκτονες του σχεδίου διάσπασης στο μέτωπο των εργαζομένων.

Απόδειξη είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι μένουν εννέα μήνες απλήρωτοι και σε ορισμένους η ροή του προγράμματος τους έφερε δύο μηνιάτικα μαζεμένα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση επιστροφή στην ενότητα, καθώς και η κοινή διεκδίκηση από όλους τους εργαζόμενους της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους, της διασφάλισης σταθερής και μόνιμης δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα για το “MEGA” χωρίς δημοσιογράφους και δελτία ειδήσεων. Η κοινή γνώμη επιμένει να απαιτεί ενημέρωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.