ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

PRONEWS: Φάκελος Τουρκία – Κυκλοφορεί με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ – Μαζί και το βιβλίο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

PRONEWS: Φάκελος Τουρκία – Κυκλοφορεί με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ – Μαζί και το βιβλίο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Με 2 μεγάλες εκδόσεις κυκλοφορεί αύριο ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής από το DNM Group: Το κορυφαίο σε πωλήσεις πολιτικό περιοδικό Pronews και ένα βιβλίο-ντοκουμέντο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 και τους πρωταγωνιστές του.

Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ «ΝΥΧΤΑ»

ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Τι «ξημερώνει»  για την Ελλάδα

Το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου αποτέλεσε τη δεύτερη πράξη της εκλογής του Ρ.Τ.Ερντογάν στη θέση του προέδρου στις 10 Αυγούστου του 2014. Πρόκειται για ένα σχέδιο ριζικής αναμόρφωσης της τουρκικής πολιτικής ζωής το οποίο φέρει την προσωπική σφραγίδα του Τούρκου πρόεδρου. Η τρίτη πράξη θα παιχτεί το 2019 με τις προεδρικές εκλογές σύμφωνα με το νέο σύνταγμα. Μέχρι τότε όμως τι πρέπει να φοβάται η Ελλάδα και η περιοχή γενικότερα από τον απρόβλεπτο αυτό αναμορφωτή της τουρκικής δημοκρατίας; 

«Το βιβλίο του Μεχμέτ»

 Ένα βιβλίο εκ των έσω για την απόδοση του τουρκικού Στρατού στο Κουρδιστάν

«Το βιβλίο του Μεχμέτ: Οι στρατιώτες που πολέμησαν στη νοτιοανατολική Τουρκία αφηγούνται», της δημοσιογράφου Nadire Mater, αποτελεί ίσως την πολυτιμότερη καταγραφή μαρτυριών και εμπειριών εφέδρων οπλιτών που υπηρέτησαν, πολέμησαν ή και τραυματίστηκαν στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» κατά τον ένοπλο αγώνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία που ξεκίνησε στις 

15 Αυγούστου του 1984 και συνεχίζεται έως σήμερα.

Ανάμεσα στην αδιαφορία της Αθήνας & τον τουρκικό επεκτατισμό

Πού βαδίζει η Θράκη; Αυτό είναι το κύριο ερώτημα που απασχολεί σήμερα καθώς η τουρκική επεκτατική πολιτική δεν υφίσταται μόνο στο Αιγαίο αλλά και δυτικά του Έβρου. Κύριο όργανο αυτής της επέκτασης αποτελεί η μουσουλμανική μειονότητα στη δυτική Θράκη, η οποία χρησιμοποιείται από την Άγκυρα για την επίτευξη των στόχων της. Ταυτόχρονα η φοβική «πολιτική» της Αθήνας, ανίκανη να απαντήσει και να αναχαιτίσει την τουρκική αυτή εξάπλωση, αντιμετωπίζει το θέμα της μειονότητας ως ταμπού, ως κάτι που πρέπει να μην αναφέρεται στην πραγματική του διάσταση. 

ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το ρωσικό RIA Novosti αναμετέδωσε παγκοσμίως την ανάλυση του pronews.gr για τη νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν!

«Βόμβα» Π.Καμμένου σε άρθρο του στην ετήσια έκδοση 

«ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2017-2018»: 

«Με νέο σχέδιο Μάρσαλ 

οι ΗΠΑ θα σώσουν 

την Ελλάδα»

ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΣΕ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Κ.ΣΗΜΙΤΗ, Τ.ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ Ν.ΤΡΑΜΠ

Οι μικροί «σωτήρες» του πολιτικού μας συστήματος

Η πολύχρονη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα έχει αφήσει τα σημάδια της και στο πολιτικό σύστημα. Οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί αδυνατούν να δώσουν λύσεις και να οδηγήσουν την χώρα έξω από την κρίση. Διαιωνίζουν τα αδιέξοδα και η ελπίδα μιας αριστερής διακυβέρνησης που θα αναγεννoύσε την χώρα και θα την οδηγούσε στο ξέφωτο χάθηκε στους ερασιτεχνισμούς χειρισμούς μιας κυβέρνησης που παραπαίει. Μιας κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φορτώνει τους πολίτες καθημερινά με νέα μνημόνια που μεταφράζονται σε νέα επώδυνα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ που επωμίζονται οι πολίτες και οι επόμενες γενιές.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Όλες οι αλλαγές σε εξεταστικά κέντρα, βαθμολογητές 

και επιτηρητές

Οι πολλές αλλαγές στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, με πρώτη τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους μεγαλώνουν την αγωνία των υποψηφίων, αλλά και προκαλούν ερωτηματικά για το κατά πόσο το υπουργείο Παιδείας θα προλάβει να ανακοινώσει τις βάσεις στο τέλος Αυγούστου.

Πώς θα διαμορφωθούν από το 2019 

(για όσους επιβιώσουν μέχρι τότε…)!

«Τσεκούρι» θα υποστούν ακόμα και οι κατώτατες συντάξεις των 486 ευρώ από το 2019, καθώς εμφανίζουν προσωπικές διαφορές της τάξης των 44 ευρώ, όπως αποκαλύπτει ανάλυση του PRONEWS βάσει αυτών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση στην β’ αξιολόγηση.

κυβερνητικη Χλιδή

Πού ζούν οι ηγέτες 

του πλανήτη  

Πού και πώς ζουν οι παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες, πέρα φυσικά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που όλοι γνωρίζουμε ότι εδρεύει στον Λευκό Οίκο; 

Ενα φωτορεπορτάζ του PRONEWS δίνει μια ολοκληρωμένη εντύπωση για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών που αποφασίζουν για 

την τύχη του κόσμου.

Κοσμάς ο Αιτωλός

Ο Άγιος που «έβλεπε» 

τα γεγονότα μέσα από τους αιώνες

Μια μεγάλη μορφή της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας ήταν αναμφίβολα ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Πολυσχιδής προσωπικότητα, λόγιος, ιεροκήρυκας, κοινωνικός μεταρρυθμιστής και διαφωτιστής, γνωστός και ως Πατροκοσμάς.

Οι γυναίκες του Ιησού και η Ανάσταση

Η πεμπτουσία του θεοσώστου μηνύματος της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης είναι η Ανάσταση του Χριστού, ενώ σε άλλες χριστιανικές παραδόσεις, όπως στον Ρωμαιοκαθολικισμό, προτεραιότητα δίνεται στην αγία Γέννηση του Θεανθρώπου, γι’ αυτό και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με πολλές χαρμόσυνες εκδηλώσεις και μεγαλοπρεπείς θείες Λειτουργίες. Ακούγονται εξαίσιοι ύμνοι στις εκκλησίες, έχουν θεσπισθεί επίσημες αργίες από την εργασία, δίδονται παντού δώρα και οι άνθρωποι με κάθε τρόπο εύχονται ο ένας στον άλλον Χρόνια Πολλά. Παντού χαρά και αγαλλίαση.

Εθνική και συλλογική ασφάλεια

Η «πολιτική ισχύος» κλειστών στρατιωτικοπολιτικών ευρωπαϊκών οργανισμών και οικονομικών συνασπισμών και η είσοδος στο νέο «οιονεί» ψυχρό πόλεμο μέσα στο άγνωστο διεθνές «γίγνεσθαι» ώθησαν νομοτελειακή ασταθή ευρωπαϊκή εκλογή μιας εξοπλισμένης ειρήνης.

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η δράση του 

Ελληνικού Στρατού 

στη μάχη της Κρήτης

H μάχη της Κρήτης διεξήχθη τον Μάιο του 1941 και αποτελεί την κατάληξη του ελληνοϊταλικού και του ελληνογερμανικού πολέμου, όσο βεβαίως και συνέχεια της δράσης του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Η στρατηγική θέση της Κρήτης, κυρίως σε σχέση με τη Μέση Ανατολή, κίνησε το ενδιαφέρον της Βρετανίας, η οποία, από την αρχή σχεδόν του πολέμου άρχισε την επεξεργασία σχεδίων, που απέβλεπαν στην προστασία της σε περίπτωση απειλής της από τις δυνάμεις του Άξονα. 

Η άνοιξη της Πράγας

Μια πόλη βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι, περικυκλωμένη από τέχνη, μπαρόκ αρχιτεκτονική, και μοναδικά αξιοθέατα. 

η αξια του ΠΡΟΟΡΙΣΜΟυ

Η σημασία του για την τουριστική οικονομία

Η τουριστική οικονομία αναδεικνύεται ως η πλεονεκτικότερη στην προοπτική ανάδειξης των τοπικών αλυσίδων αξίας, έχοντας ήδη εξελίξει ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο του σύγχρονου marketing. Κι αυτό είναι η κατά τόπους διαχείριση του προορισμού. Έτσι αναδεικνύεται και προάγεται η τοπικότητα ως συντελεστής αξίας, ενώ η ύπαρξη της τοπικής κοινότητας είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον προσπορισμό της αξίας αυτής. Αυτή κατεξοχήν διασφαλίζει την τοπικότητα κι όλοι οι άλλοι καλούμαστε απλά να αρκεστούμε στο να γνωρίζουμε, να αναγνωρίζουμε και να μην καταστρέφουμε την αξία της.

Ακροβατώντας στην κορυφή του κόσμου

Λένε πως αν θες να θαυμάσεις τη δύναμη της δημιουργίας και τη χάρη του Θεού, απλά αγνάντεψε ένα ανοιξιάτικο απόγευμα τα βράχια των Μετεώρων.

Στην καρδιά της Ελλάδας, οι «βράχοι του Θεού», όπως τους αποκαλούν οι μοναχοί, στέκουν αγέρωχοι πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Ένα γεωλογικό φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο που οι επιστήμονες ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξηγήσουν, αποτελεί εδώ και χίλια χρόνια το καταφύγιο των πιο σκληροτράχηλων αλλά και των πιο αποφασισμένων ασκητών.

Το βιβλίο-ντοκουμέντο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου είναι γραμμένο με ιστορική ευθύνη για τα πραγματικά γεγονότα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.